
Tešlai: | ||
175 gramai | miltai | |
šiek tiek | kiaušiniai (trynys) | |
50 gramų | cukraus pudra | |
šiek tiek | druska | |
100 gramų | sviestas (šaltas) | |
šiek tiek | apelsinų ( žievelės) | |
šiek tiek | citrinos ( žievelės) | |
Įdarui: | ||
400 mililitrų | uogienė ((moliūgų su svarainiais)) | |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis keksas
-
Žuvies pyragas
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
-
Malta mėsa tešloje
-
Everestas
-
Prancūziškas pyragas
-
Pyragas „Sniegas“
-
Šokoladinis pyragas
-
Pascha
-
Vištienos ir pievagrybių pyragas
-
Marmurinis keksas
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Mėsos pyragas
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Meduoliukas
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
Rudeniškas moliūgų skanumynas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
175 gramai - Kiaušiniai, trynys
-
Cukraus pudra,
50 gramų - Druska
-
Sviestas, šaltas,
100 gramų - Apelsinai, žievelės
- Citrinos, žievelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogienė, (moliūgų su svarainiais),
400 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagaminkite krepšelį: visas sudedamąsias dalis virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės ir sukrėskite į 25 cm skersmens skardą išimamu dugnu. Tešlą tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie sienelių (arba iškočiokite ir įklokite į skardą). Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Subadykite tešlą šakute, kad kepant krepšelio dugnas neiškiltų (jeigu taip nutiktų, kol karštas, šaukšto „pilvuku“ jį prispauskite prie skardos). Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite tiek, kad pakabinus šaukšteliu masė nuo jo nučiuožtų žemyn.
Į atvėsusį krepšelį sudėkite moliūgienę, šaukštu išlyginkite paviršių ir šaukšteliu sudėliokite baltymų bokštelius. Arba baltymų masę šaukštu paskleiskite ant viso krepšelio paviršiaus. Kepkite 140 °C temp. orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 20 minučių. Jeigu baltymai ima per greitai ruduoti, karštį sumažinkite arba orkaitės dureles palikite truputį pravertas.