Rudeniškas moliūgų skanumynas
AUTORIUS:
Gabija
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
175 gramai miltai
šiek tiek kiaušiniai (trynys)
50 gramų cukraus pudra
šiek tiek druska
100 gramų sviestas (šaltas)
šiek tiek apelsinų ( žievelės)
šiek tiek citrinos ( žievelės)
Įdarui:
400 mililitrų uogienė ((moliūgų su svarainiais))
3 vienetai kiaušiniai (baltymai)
4 valgomieji šaukštai cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pagaminkite krepšelį: visas sudedamąsias dalis virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės ir sukrėskite į 25 cm skersmens skardą išimamu dugnu. Tešlą tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie sienelių (arba iškočiokite ir įklokite į skardą). Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Subadykite tešlą šakute, kad kepant krepšelio dugnas neiškiltų (jeigu taip nutiktų, kol karštas, šaukšto „pilvuku“ jį prispauskite prie skardos). Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
2.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite tiek, kad pakabinus šaukšteliu masė nuo jo nučiuožtų žemyn.
3.
Į atvėsusį krepšelį sudėkite moliūgienę, šaukštu išlyginkite paviršių ir šaukšteliu sudėliokite baltymų bokštelius. Arba baltymų masę šaukštu paskleiskite ant viso krepšelio paviršiaus. Kepkite 140 °C temp. orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 20 minučių. Jeigu baltymai ima per greitai ruduoti, karštį sumažinkite arba orkaitės dureles palikite truputį pravertas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Rudeniškas moliūgų skanumynas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Pagaminkite krepšelį: visas sudedamąsias dalis virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės ir sukrėskite į 25 cm skersmens skardą išimamu dugnu. Tešlą tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie sienelių (arba iškočiokite ir įklokite į skardą). Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Subadykite tešlą šakute, kad kepant krepšelio dugnas neiškiltų (jeigu taip nutiktų, kol karštas, šaukšto „pilvuku“ jį prispauskite prie skardos). Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

  2. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite tiek, kad pakabinus šaukšteliu masė nuo jo nučiuožtų žemyn.

  3. Į atvėsusį krepšelį sudėkite moliūgienę, šaukštu išlyginkite paviršių ir šaukšteliu sudėliokite baltymų bokštelius. Arba baltymų masę šaukštu paskleiskite ant viso krepšelio paviršiaus. Kepkite 140 °C temp. orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 20 minučių. Jeigu baltymai ima per greitai ruduoti, karštį sumažinkite arba orkaitės dureles palikite truputį pravertas.

Receptą atsiuntė Gabija
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų