
Tešlai: | ||
175 gramai | miltai | |
šiek tiek | kiaušiniai (trynys) | |
50 gramų | cukraus pudra | |
šiek tiek | druska | |
100 gramų | sviestas (šaltas) | |
šiek tiek | apelsinų ( žievelės) | |
šiek tiek | citrinos ( žievelės) | |
Įdarui: | ||
400 mililitrų | uogienė ((moliūgų su svarainiais)) | |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ingos pyragas
-
Gaivusis pyragas
-
Šakočio pusbrolis
-
Onutės šimtalapis
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Duona su pomidorais
-
Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
-
Saldutis vyniotinis
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Obuolių pyragas
-
Tikrasis šimtalapis
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
-
Morkų pyragas
-
Vaisinis pyragėlis
-
Pyragas su riešutais
Rudeniškas moliūgų skanumynas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
175 gramai - Kiaušiniai, trynys
-
Cukraus pudra,
50 gramų - Druska
-
Sviestas, šaltas,
100 gramų - Apelsinai, žievelės
- Citrinos, žievelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogienė, (moliūgų su svarainiais),
400 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagaminkite krepšelį: visas sudedamąsias dalis virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės ir sukrėskite į 25 cm skersmens skardą išimamu dugnu. Tešlą tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie sienelių (arba iškočiokite ir įklokite į skardą). Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Subadykite tešlą šakute, kad kepant krepšelio dugnas neiškiltų (jeigu taip nutiktų, kol karštas, šaukšto „pilvuku“ jį prispauskite prie skardos). Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite tiek, kad pakabinus šaukšteliu masė nuo jo nučiuožtų žemyn.
Į atvėsusį krepšelį sudėkite moliūgienę, šaukštu išlyginkite paviršių ir šaukšteliu sudėliokite baltymų bokštelius. Arba baltymų masę šaukštu paskleiskite ant viso krepšelio paviršiaus. Kepkite 140 °C temp. orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 20 minučių. Jeigu baltymai ima per greitai ruduoti, karštį sumažinkite arba orkaitės dureles palikite truputį pravertas.