1 vienetas | žąsis |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas. Kepama orkaitėje, palaistant kepsnio skysčiu arba vandeniu. Iškeptas paukštis supjaustomas, apdėliojamas obuoliais ir apšlakstomas padažu, kuriame kepė. Tiekiama su keptomis ar virtomis bulvėmis, salotomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
- Orkaitėje kepta višta
- Blauzdelės su raudonėliais
- Vištienos apkepėlė
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Fetos, moliūgo ir vištienos laiveliai
- Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- Vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Vištiena su grybais
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Naminės mini tortilijos
- Triušienos dešrelės tešloje
- Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
- Eskalopas su pomidorais ir sūriu
- Kepta supjaustyta višta
- Vištienos filė šašlykai
- Vištienos pyragas su grybais
- Antis Velykų stalui
- Vištiena su baltuoju padažu
- Vištienos apkepėlė
Obuoliais įdaryta žąsis
- Paruošimo laikas:
-
Žąsis,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 50—60 g riebalų, 500 g—1 kg obuolių, truputį druskos, mairūno, pipirų, cukraus.
Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas. Kepama orkaitėje, palaistant kepsnio skysčiu arba vandeniu. Iškeptas paukštis supjaustomas, apdėliojamas obuoliais ir apšlakstomas padažu, kuriame kepė. Tiekiama su keptomis ar virtomis bulvėmis, salotomis.