1 vienetas | žąsis |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas. Kepama orkaitėje, palaistant kepsnio skysčiu arba vandeniu. Iškeptas paukštis supjaustomas, apdėliojamas obuoliais ir apšlakstomas padažu, kuriame kepė. Tiekiama su keptomis ar virtomis bulvėmis, salotomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
- Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
- Laukinis ryžių plovas
- Troškinta antis su svogūnais
- Traškūs vištos sparneliai
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Švelni vištiena su brokoliais
- Skanioji vištytė
- Vištiena su apelsinais
- Vištų sparneliai klevų sirupe
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Greiti vištienos kąsneliai
- Pikantiški kalakutienos šašlykai
- Vištiena su anakardžių riešutais
- Kepta vištiena
- Vištienos užkepėlė
- Vištiena su skrebučiais
- Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
- Vištiena medaus garstyčių marinate
- Kepta vištienos krūtinėlė
Obuoliais įdaryta žąsis
- Paruošimo laikas:
-
Žąsis,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 50—60 g riebalų, 500 g—1 kg obuolių, truputį druskos, mairūno, pipirų, cukraus.
Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas. Kepama orkaitėje, palaistant kepsnio skysčiu arba vandeniu. Iškeptas paukštis supjaustomas, apdėliojamas obuoliais ir apšlakstomas padažu, kuriame kepė. Tiekiama su keptomis ar virtomis bulvėmis, salotomis.