
4 vienetai | triušiena (kulšelių) | |
400 mililitrų | sauso balto vyno | |
300 mililitrų | sultinys | |
200 gramų | vyšninių pomidorų | |
1 vienetas | svogūnai | |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus (kepimui) | |
3 valgomieji šaukštai | raudono vyno actas | |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų tyrės | |
0.5 vieneto | aitriosios paprikos | |
4 skiltelės | česnakas | |
2 vienetai | lauro lapų | |
1 žiupsnelis | čiobreliai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
Pagardui: | ||
1 vienetas | citrinos | |
0.5 stiklinės | petražolės (smulkintų) | |
2 skiltelės | česnakas | |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kotletų troškinys
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Troškinta antis su daržovėmis
-
Šveicariška veršiena
-
Mėsos ir daržovių troškinys
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Plovas
-
Troškinta kiauliena
-
Lietuviška kopūstienė
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Jautiena su slyvomis
-
Mėsa su pipirais
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Vištiena grybų padaže
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Stirnienos troškinys (ubagiškai)
-
Kiaulienos troškinys grietinėlėje
-
Kiaulienos troškinys su daržovėmis
-
Veršienos troškinys drebučiuose
Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena, kulšelių,
4 vienetai -
Sausas baltasis vynas,
400 mililitrų -
Sultinys,
300 mililitrų -
Vyšniniai pomidorai,
200 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus, kepimui,
3 valgomieji šaukštai -
Raudono vyno actas,
3 valgomieji šaukštai -
Pomidorų tyrė,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
0.5 vieneto -
Česnakas,
4 skiltelės -
Lauro lapai,
2 vienetai -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinos,
1 vienetas -
Petražolės, smulkintų,
0.5 stiklinės -
Česnakas,
2 skiltelės - Alyvuogių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką, o aitriąją supjaustom griežinėliais.
Puode pakaitinam aliejų, triušį, pagardintą prieskoniais (druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai), apkepam iki gražios auksinės/rudos spalvos.
Išimam triušį iš puodo, suberiam svogūnus, pagardinam druska ir pakepinam, kol pasidarys permatomi. Tada suberiam česnaką ir čili pipirą ir dar pakepinam kelias minutes. Įpilam vyną, sultinį, raudonojo vyno actą, įmaišom pomidorų tyrę, įdedam lauro lapą ir čiobrelius. Viską išmaišom ir grąžinam puodan triušį. Užverdam, uždengiam puodą ir ant mažos ugnies triušinam 1 val.
Po tos valandos į puodą sudedam pomidoriukus ir neuždengus puodo dar 30 min. patroškinam.
Gremolatai paruošti reikia 0,5 stiklinęs susmulkintų šviežių petražolių, 1 citrinos nutarkuotos žievelės, pusės citrinos sulčių, 2 susmulkintos skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišyti.
Tiekiame triušį su bulvių koše, apipilam padažu nuo troškinimo ir apibarstom gremolata.