Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.

Troškinta žąsiena
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | petražolės |
800 gramų | žąsis |
0.5 stiklinės | grietinė |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena troškinta su marinuotomis daržovėmis
-
Guliašas su kiauliena
-
Virta šerno galva
-
Troškinta aviena su moliūgais
-
Miglės guliašas
-
Troškinta veršiena
-
Aštrus troškinys
-
Troškinta kiauliena su daržovėmis
-
Kiauliena su aguročiais
-
Kiaulienos troškinys su pomidorų padažu
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
-
Belgiškas jautienos ir alaus troškinys
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Kiaulienos šonkauliukai su džiovintomis slyvomis
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Kepta marinuota veršiena
-
Kotletų troškinys
-
Kiaulienos troškinys su daržovėmis
-
Vyne troškintas triušis
Troškinta žąsiena
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės,
1 vienetas -
Žąsis,
800 gramų -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Morkos,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...