1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | petražolės |
800 gramų | žąsis |
0.5 stiklinės | grietinė |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Klajoklių kiškiena
- Troškinta veršiena
- Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
- Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvėmis
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Kepti ryžiai
- Vištiena su grybais
- Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
- Troškinys - ruduo
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Fazano troškinys
- Aštrios vištų kepenėlės
- Avienos troškinys
- Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
- Guliašas su kiauliena
- Troškinta pikantiška kiauliena
- Vyne troškintas triušis
- Ypatingas jautienos troškinys
Troškinta žąsiena
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės,
1 vienetas -
Žąsis,
800 gramų -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Morkos,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.