Itališkai troškinas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
AUTORIUS:
Indrė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Šis triušio troškinimo variantas yra daug lengvesnis nei grietinėlėje, turi truputuką rūgštelės nuo pomidorų, padaže jaučiasi lengvas čili aštrumas, o gremolata Šis triušio troškinimo variantas yra daug lengvesnis nei grietinėlėje, turi truputuką rūgštelės nuo pomidorų, padaže jaučiasi lengvas čili aštrumas, o gremolata priduoda citrininio gaivumo. Triušį galima tiekti su bulvių koše, tačiau ne veltui italai yra taip ištobulinę pomidorų ir makaronų draugystę - taip paruoštas triušis idealiai dera su makaronais! (...daugiau) Indrė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai triušiena (kulšelių)
400 mililitrų sauso balto vyno
300 mililitrų sultinys
200 gramų vyšninių pomidorų
1 vienetas svogūnai
3 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
3 valgomieji šaukštai raudono vyno actas
2 valgomieji šaukštai pomidorų tyrės
0.5 vieneto aitriosios paprikos
4 skiltelės česnakas
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis čiobreliai
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
Pagardui:
0.5 stiklinės petražolės (smulkintų)
1 vienetas citrinos
2 skiltelės česnakas
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką, o aitriąją supjaustom griežinėliais.
2.
Puode pakaitinam aliejų, triušį, pagardintą prieskoniais (druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai), apkepam iki gražios auksinės/rudos spalvos.
3.
Išimam triušį iš puodo, suberiam svogūnus, pagardinam druska ir pakepinam, kol pasidarys permatomi. Tada suberiam česnaką ir čili pipirą ir dar pakepinam kelias minutes. Įpilam vyną, sultinį, raudonojo vyno actą, įmaišom pomidorų tyrę, įdedam lauro lapą ir čiobrelius. Viską išmaišom ir grąžinam puodan triušį. Užverdam, uždengiam puodą ir ant mažos ugnies triušinam 1 val.
4.
Po tos valandos į puodą sudedam pomidoriukus ir neuždengus puodo dar 30 min. patroškinam.
5.
Gremolatai paruošti reikia 0,5 stiklinęs susmulkintų šviežių petražolių, 1 citrinos nutarkuotos žievelės, pusės citrinos sulčių, 2 susmulkintos skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišyti.
6.
Tiekiame triušį su bulvių koše, apipilam padažu nuo troškinimo ir apibarstom gremolata.

Populiariausi receptai šią savaitę

Itališkai troškinas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Pagardui:
Autoriaus žodis: Šis triušio troškinimo variantas yra daug lengvesnis nei grietinėlėje, turi truputuką rūgštelės nuo pomidorų, padaže jaučiasi lengvas čili aštrumas, o gremolata ( ...daugiau ) Indrė
Gaminimo eiga:
  1. Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką, o aitriąją supjaustom griežinėliais.

  2. Puode pakaitinam aliejų, triušį, pagardintą prieskoniais (druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai), apkepam iki gražios auksinės/rudos spalvos.

  3. Išimam triušį iš puodo, suberiam svogūnus, pagardinam druska ir pakepinam, kol pasidarys permatomi. Tada suberiam česnaką ir čili pipirą ir dar pakepinam kelias minutes. Įpilam vyną, sultinį, raudonojo vyno actą, įmaišom pomidorų tyrę, įdedam lauro lapą ir čiobrelius. Viską išmaišom ir grąžinam puodan triušį. Užverdam, uždengiam puodą ir ant mažos ugnies triušinam 1 val.

  4. Po tos valandos į puodą sudedam pomidoriukus ir neuždengus puodo dar 30 min. patroškinam.

  5. Gremolatai paruošti reikia 0,5 stiklinęs susmulkintų šviežių petražolių, 1 citrinos nutarkuotos žievelės, pusės citrinos sulčių, 2 susmulkintos skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišyti.

  6. Tiekiame triušį su bulvių koše, apipilam padažu nuo troškinimo ir apibarstom gremolata.

Receptą atsiuntė Indrė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų