400 gramų | vištų kepenėlės |
100 gramų | vynas (baltas) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
4 vienetai | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
šiek tiek | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena troškinta su marinuotomis daržovėmis
- Kiaulienos ir įvairių daržovių troškinys
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Troškinti agurkai su įdaru
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Kiaulienos troškinys grietinėlėje
- Mėsos kukuliukai su daržovėmis
- Troškinta kalakutiena
- Troškinta triušiena
- Troškintas triušis
- Troškinys su faršu
- Daržovių - kiaulienos troškinukas
- Morkų troškinys su vištiena
- Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
- Troškinta laukinė antis
- Bulgariškas avienos ragu
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Šveicariška veršiena
- Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
- Troškinta aviena su moliūgais
Kepenėlių troškinys
- Paruošimo laikas:
-
Vištų kepenėlės,
400 gramų -
Vynas, baltas,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai -
Pipirai, juodieji,
4 vienetai - Kmynai
- Aitrioji paprika
- Cinamonas
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.
Komentarai (5)
-
b
2016-08-30 14:16
kiek laiko reikia virti?