400 gramų | vištų kepenėlės |
100 gramų | vynas (baltas) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
4 vienetai | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
šiek tiek | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinys - ruduo
- Šonkauliai, troškinti kopūstuose
- Jautiena kopūstų padaže
- Kiauliena bulgariškai
- Kotletų troškinys
- Troškinta kalakutiena
- Belgiškas jautienos ir alaus troškinys
- Troškinta vištiena su daržovėmis
- Troškinta laukinė antis
- Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
- Troškintos vištų blauzdelės
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Meksikietiškas ragu
- Aštri troškinta aviena
- Daniškas plovas
- Veršienos kepenėlių troškinys
- Keri viščiukas
- Vištiena "afigiena"
- Orkaitėje troškintos kepenėlės
- Aviena totoriškai
Kepenėlių troškinys
- Paruošimo laikas:
-
Vištų kepenėlės,
400 gramų -
Vynas, baltas,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai -
Pipirai, juodieji,
4 vienetai - Kmynai
- Aitrioji paprika
- Cinamonas
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.
Komentarai (5)
-
b
2016-08-30 14:16
kiek laiko reikia virti?