
500 gramų | žuvis (filė) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
100 gramų | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | žalumynų (įvairūs) |
250 gramų | agurkų |
250 gramų | pomidorai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šparagai svieste su peletrūnais
-
Trinta bulvienė
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Troškintos cukinijos su pomidorais
-
Sojos faršo ir makaronų troškinys
-
Troškintas ungurys
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Daržovių mišinys grietinės padaže
-
Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
-
Troškinti porai
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Šutintos morkos su žirneliais
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Žuvies troškinys su ryžiais
-
Jūros gėrybių mišinys
-
Pievagrybiai grietinėlės padaže
-
Keptos bulvės su grybais
-
Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
Graikiška žuvies filė

- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Vynas, baltas,
100 gramų -
Žalumynai, įvairūs,
2 valgomieji šaukštai -
Agurkai,
250 gramų -
Pomidorai,
250 gramų -
Paprika,
2 vienetai - Druska
- Pipirai, juodieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.
Komentarai (7)
-
Tomas
2010-11-23 17:47
Tik pamirsau pasakyti, kad as ant galo nemaisiau troskinta zuvi su troskintom darzovem, man buvo idomu paragaut tiek viena tiek kita atskirai, zuvis gavosi super ;)
-
Tomas
2010-11-23 17:21
Ka tik pasigaminau, labai skanu! :super:
-
(anonimas)
2010-05-20 18:36
Mane sudomino ir manau labai skanu,einu gaminti! :-)