500 gramų | žuvis (filė) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
100 gramų | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | žalumynų (įvairūs) |
250 gramų | agurkų |
250 gramų | pomidorai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trinta bulvienė
- Troškinti rauginti kopūstai
- Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Troškintos bulvės
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Daržovių mišinys grietinės padaže
- Ryžiai su kiaušiniais
- Plovas su baklažanais
- Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
- Baravykai svogūnų padaže
- Šutintas ungurys
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Troškinti obuoliai su ryžiais
- Virtas karšis su obuoliais
- Višta, troškinta su česnaku
- Troškinti grybai su bulvėmis
- Troškinti griežčiai
- Švieži troškinti kopūstai
- Troškinti kopūstai su morkomis
Graikiška žuvies filė
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Vynas, baltas,
100 gramų -
Žalumynai, įvairūs,
2 valgomieji šaukštai -
Agurkai,
250 gramų -
Pomidorai,
250 gramų -
Paprika,
2 vienetai - Druska
- Pipirai, juodieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.
Komentarai (7)
-
Tomas
2010-11-23 17:47
Tik pamirsau pasakyti, kad as ant galo nemaisiau troskinta zuvi su troskintom darzovem, man buvo idomu paragaut tiek viena tiek kita atskirai, zuvis gavosi super ;)
-
Tomas
2010-11-23 17:21
Ka tik pasigaminau, labai skanu! :super:
-
(anonimas)
2010-05-20 18:36
Mane sudomino ir manau labai skanu,einu gaminti! :-)