5 vienetai | vištiena |
10 vienetų | bulvių |
1 žiupsnelis | kmynai |
5 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
1.5 valgomojo šaukšto | obuolių actas |
3 lašai | padažas (Čili (itin aštrus)) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
1 valgomasis šaukštas | medus |
5 valgomieji šaukštai | prieskoniai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis) |
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
- Keptos antienos blauzdelių tulpės
- Vištiena pietums
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- „Šypsena“
- Vištienos užkepėlė
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Vištienos kotletai su sūriu
- Aluje troškinta višta
- Įdaryta velykinė antis
- Kijevo kotletai
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniukai
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Aštrios vištų kepenėlės
- Šventiniai drebučiai
- Pikantiškas troškinys
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Vištiena,
5 vienetai -
Bulvės,
10 vienetų -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Sojos padažas,
5 valgomieji šaukštai -
Obuolių actas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Padažas, Čili (itin aštrus),
3 lašai -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
5 valgomieji šaukštai -
Cukrus, rudasis,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite marinatą: sumaišykite tirpintą medų, rudąjį cukrų, sojos padažą, obuolių actą (tinka ir ryžių actas), čili padažą, pomidorų padažą, balzaminį actą.
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.Į kepimo skardą įpilkite stiklinę karšto vandens. Dėkite viščiukų ketvirčius, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (dėjau prieskonių didkepsniui, rozmarino). Šalia dėkite nuskustas bulves, apšlakstytas aliejumi ir apibarstytas kmynais.
Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Kai vištienos ketvirčiai pakeps 15 min., apipilkite juos kitu trečdaliu marinato. Kepkite ir vis apšlakstykite bulves bei ketvirčius susidariusiu skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos liks 20 min, apipilkite likusiu trečdaliu marinato.
Visas kepimo laikas - maždaug valanda. Prieš išjungdami, pakepkite vištienos ketvirčius su įjungtu ventiliatoriumi apie 5 - 10 min.