
5 vienetai | vištiena |
10 vienetų | bulvių |
1 žiupsnelis | kmynai |
5 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
1.5 valgomojo šaukšto | obuolių actas |
3 lašai | padažas (Čili (itin aštrus)) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
1 valgomasis šaukštas | medus |
5 valgomieji šaukštai | prieskoniai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis) |
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kotletas su siurprizu
-
Aštri vištiena
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
-
Vištiena su anansų žeidais
-
Įdarytos vištienos šlaunelės
-
Kijevo kotletai kitaip
-
Vištiena jogurto marinate
-
Kepsneliai su slyvomis
-
Kepta supjaustyta višta
-
Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Makaronai su vištiena
-
Vištienos sparneliai su medumi
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
-
Vištiena kinietiškai
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Kalakutienos pyragas
-
Vištiena su grybais
-
Daržovių bei mėsos troškinys
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Vištiena,
5 vienetai -
Bulvės,
10 vienetų -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Sojos padažas,
5 valgomieji šaukštai -
Obuolių actas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Padažas, Čili (itin aštrus),
3 lašai -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
5 valgomieji šaukštai -
Cukrus, rudasis,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite marinatą: sumaišykite tirpintą medų, rudąjį cukrų, sojos padažą, obuolių actą (tinka ir ryžių actas), čili padažą, pomidorų padažą, balzaminį actą.
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.Į kepimo skardą įpilkite stiklinę karšto vandens. Dėkite viščiukų ketvirčius, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (dėjau prieskonių didkepsniui, rozmarino). Šalia dėkite nuskustas bulves, apšlakstytas aliejumi ir apibarstytas kmynais.
Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Kai vištienos ketvirčiai pakeps 15 min., apipilkite juos kitu trečdaliu marinato. Kepkite ir vis apšlakstykite bulves bei ketvirčius susidariusiu skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos liks 20 min, apipilkite likusiu trečdaliu marinato.
Visas kepimo laikas - maždaug valanda. Prieš išjungdami, pakepkite vištienos ketvirčius su įjungtu ventiliatoriumi apie 5 - 10 min.