| 5 vienetai | vištiena |
| 10 vienetų | bulvių |
| 1 žiupsnelis | kmynai |
| 5 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
| 1.5 valgomojo šaukšto | obuolių actas |
| 3 lašai | padažas (Čili (itin aštrus)) |
| 4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
| 3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
| 1 valgomasis šaukštas | medus |
| 5 valgomieji šaukštai | prieskoniai |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis) |
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena kepta su žolelėmis
-
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
-
Aluje kepti vištų sparneliai
-
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
-
Kotletukai su moliūgu
-
Vištiena su anakardžių riešutais
-
Rūkytas kalakutas
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Vištų sparneliai
-
Vištienos filė šašlykai
-
Triušienos dešrelės tešloje
-
Vištiena su daržovemis
-
Sluoksniuotas apkepas
-
Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
-
Įdarytos vištienos šlaunelės
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Viščiukas folijoje
-
Keptos kurapkos
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Vištiena,
5 vienetai -
Bulvės,
10 vienetų -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Sojos padažas,
5 valgomieji šaukštai -
Obuolių actas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Padažas, Čili (itin aštrus),
3 lašai -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
5 valgomieji šaukštai -
Cukrus, rudasis,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite marinatą: sumaišykite tirpintą medų, rudąjį cukrų, sojos padažą, obuolių actą (tinka ir ryžių actas), čili padažą, pomidorų padažą, balzaminį actą.
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.Į kepimo skardą įpilkite stiklinę karšto vandens. Dėkite viščiukų ketvirčius, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (dėjau prieskonių didkepsniui, rozmarino). Šalia dėkite nuskustas bulves, apšlakstytas aliejumi ir apibarstytas kmynais.
Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Kai vištienos ketvirčiai pakeps 15 min., apipilkite juos kitu trečdaliu marinato. Kepkite ir vis apšlakstykite bulves bei ketvirčius susidariusiu skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos liks 20 min, apipilkite likusiu trečdaliu marinato.
Visas kepimo laikas - maždaug valanda. Prieš išjungdami, pakepkite vištienos ketvirčius su įjungtu ventiliatoriumi apie 5 - 10 min.
