
5 vienetai | vištiena |
10 vienetų | bulvių |
1 žiupsnelis | kmynai |
5 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
1.5 valgomojo šaukšto | obuolių actas |
3 lašai | padažas (Čili (itin aštrus)) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
1 valgomasis šaukštas | medus |
5 valgomieji šaukštai | prieskoniai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis) |
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Vištienos kukulaičiai su pomidorų padažu
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Sparneliai su spanguolėmis
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Vištienos filė kepsnys
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Vištienos filė šašlykai
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Vištiena su sojų daigais
-
Kepsneliai su grybais
-
Neįprasti kotletukai
-
Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Marinuoti vištos sparneliai
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Raugintais kopūstais kimšta žąsis
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Vištiena,
5 vienetai -
Bulvės,
10 vienetų -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Sojos padažas,
5 valgomieji šaukštai -
Obuolių actas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Padažas, Čili (itin aštrus),
3 lašai -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
5 valgomieji šaukštai -
Cukrus, rudasis,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite marinatą: sumaišykite tirpintą medų, rudąjį cukrų, sojos padažą, obuolių actą (tinka ir ryžių actas), čili padažą, pomidorų padažą, balzaminį actą.
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.Į kepimo skardą įpilkite stiklinę karšto vandens. Dėkite viščiukų ketvirčius, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (dėjau prieskonių didkepsniui, rozmarino). Šalia dėkite nuskustas bulves, apšlakstytas aliejumi ir apibarstytas kmynais.
Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Kai vištienos ketvirčiai pakeps 15 min., apipilkite juos kitu trečdaliu marinato. Kepkite ir vis apšlakstykite bulves bei ketvirčius susidariusiu skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos liks 20 min, apipilkite likusiu trečdaliu marinato.
Visas kepimo laikas - maždaug valanda. Prieš išjungdami, pakepkite vištienos ketvirčius su įjungtu ventiliatoriumi apie 5 - 10 min.