
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
200 gramų | margarinas |
šiek tiek | kakava |
šiek tiek | druska |
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
Įdarui:
3 obuoliai
170 g cukraus
6 šaukštai vandens
Nusilupau obuolius, susipjausčiau plonom skiltelėm.
Į keptuvę reik įdėt 170 g cukraus ir užpilt 6 šaukštus vandens ir ant silpnos ugnies kaitint, kol cukrus ištirps. Kai jau pradeda burbuliuot padidint ugnį, palaukt, kol parus (maišyt nereik), tada sudėt obuolius, apkepint dar kokias 5 min ir supilt ant tešlos. Tada užpilt likusią tešlą.
Orkaitę įkaintint kaip visad pyragams iki 200 C laipsnių, tik viršų folija apdengiau kad nesuskrustų. Kept 50 min, paskui dar nuėmus foliją kokias 5 min palaikyt orkaitėj.
Šokoladinis užpilas tai paprastas, plytelę šokolado ištirpinau truputėlį pieno įpyliau, bet gavosi per skysta, tai dar kakavos įbėriau ir užpyliau ant viršaus. Truputį pravėsta ir galima cukraus pudra pabarstyt.
Iš tikro labai nesunku pasidaryt ir nedaug užtrunka.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinukai su obuoliais
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Šokoladinis pyragas su riešutais
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Tinginių "Napoleonas"
-
Moliūgų pyragas
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Kepta eglutė
-
Kopūstų tortas
-
Niujorko pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Malta mėsa tešloje
-
Studentiškas vyniotinis
-
Pascha
-
Kurmio kalnelis
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
-
Morkų pyragas
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Margarinas,
200 gramų - Kakava
- Druska
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia ištirpinau margariną, tirpindama iškart įbėriau kakavos. Tada persipyliau viską į didesnį indą, įmušiau kiaušinius, subėriau cukrų, dar galima dėt vanilinio cukraus kelis šaukštelius, bet neturėjau, tai dėjau cukraus pudros. Viską labai gerai išmaišiau. Tada sudėjau grietinę maišytą su kepimo milteliais ir miltus, vėl gerai išmaišiau. Turi gautis tokia tirštoka tešla, kad būtų sunku sukt su šaukštu. Į formelę įdėjau pusę tešlos.
Įdarui:
3 obuoliai
170 g cukraus
6 šaukštai vandens
Nusilupau obuolius, susipjausčiau plonom skiltelėm.
Į keptuvę reik įdėt 170 g cukraus ir užpilt 6 šaukštus vandens ir ant silpnos ugnies kaitint, kol cukrus ištirps. Kai jau pradeda burbuliuot padidint ugnį, palaukt, kol parus (maišyt nereik), tada sudėt obuolius, apkepint dar kokias 5 min ir supilt ant tešlos. Tada užpilt likusią tešlą.
Orkaitę įkaintint kaip visad pyragams iki 200 C laipsnių, tik viršų folija apdengiau kad nesuskrustų. Kept 50 min, paskui dar nuėmus foliją kokias 5 min palaikyt orkaitėj.
Šokoladinis užpilas tai paprastas, plytelę šokolado ištirpinau truputėlį pieno įpyliau, bet gavosi per skysta, tai dar kakavos įbėriau ir užpyliau ant viršaus. Truputį pravėsta ir galima cukraus pudra pabarstyt.
Iš tikro labai nesunku pasidaryt ir nedaug užtrunka.