1 arbatinis šaukštelis | acto (obuolių) |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | kakava |
1 stiklinė | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas (kukurūzų) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai (arba soda) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
1 vienetas | burokėliai (virti) |
2 vienetai | obuoliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (esencija) |
Pastaba. 1 stiklinės tūris 240 ml.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sezamo gardumynas
- Ryžių pyragas su silke
- Tiramisu
- Varškės ir apelsinų pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Braškių pyragas
- Sūrio desertas
- Morkų pyragas
- Vaisinis pyragėlis
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Pyragas "Trupinukas"
- Obuolių pyragas su meile
- Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Studentiškas vyniotinis
- Prancūziškas pyragas
- Niujorko pyragas
- Žuvies pyragas
- Vasaros slyvų pyragas
Burokėlių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Actas, obuolių,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Kakava,
0.5 stiklinės -
Cukrus,
1 stiklinė -
Krakmolas, kukurūzų,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai, arba soda,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Burokėliai, virti,
1 vienetas -
Obuoliai,
2 vienetai -
Vanilė, esencija,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlį ir obuolius sutarkuojame (smulkia tarka kaip kugeliui). Įmaišome vandenį, actą, vanilę. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, cukrų, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Šias dvi mases sumaišome.
Supilame į kepimo formą ir kepame apie 1 valandą 175 - 180 °C karštumo orkaitėje.
Pastaba. 1 stiklinės tūris 240 ml.
Komentarai (2)
-
Karolina
2012-11-17 13:10
Pasigaminau šį pyragą, tik neturėjau vanilės esencijos, ir gavosi labai skanus, pavadinimas visai nieko nereiškia, skonis beveik kaip medaus pyrago, tikrai labai skanus ir tų burokų visai nematyti ir nesijaučia, super!!! Rytoj kepsiu dar kartą :-) :super: