
800 gramų | miltai | |
0.5 litro | pienas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
40 gramų | aliejaus | |
40 gramų | sviestas | |
8 gramai | mielės | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
Įdarui: | ||
5 vienetai | bulvių | |
2 vienetai | svogūnai | |
2 vienetai | lydeka (file) | |
400 gramų | baravykai | |
4 valgomieji šaukštai | grietinė | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
Padalinkite tešlą į 3 dalis:
1) Papuošimai
2) Apatinis sluoksnis
3) Viršutinis sluoksnis
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Tuno pyragas su majonezu
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Morkų meduolis
-
Žuvies pyragas
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Mėlynių pyragas
-
Vasariškas obuolių pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Elzaso tortas
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Kakavinis pyragaitis
-
Everestas
-
Drezdeno tortas
-
Karamelinis pyragas
-
Varškės apkepas su žemuogėm
Pyragas "Auksinė žuvelė"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
800 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
40 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Mielės,
8 gramai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Bulvės,
5 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Lydeka, file,
2 vienetai -
Baravykai,
400 gramų -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkite tešlą:
Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
Padalinkite tešlą į 3 dalis:
1) Papuošimai
2) Apatinis sluoksnis
3) Viršutinis sluoksnisGrybus supjaustyti ir pakepinti svieste, pridėti grietinės ir troškinti. Bulvės supjaustyti apskritimus ir virti, kol suminkštės.
Iškočioti apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjauti žuvies formą. Ant tešlos dėti virtas bulves, druska. Po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies - grybus.
Iškočioti viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjauti žuvies formą (didesnė, negu apatinis sluoksnis). Dėti ant pyrago ir gerai užspausti.
Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus. Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepti pyragą (neplakti) ir dėti ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus. Padaryti akys ir kitas žuvies detalias. Aptepti tryniu ir kepkite 200 °C temp. orkaitėje 30 minučių.
Skanaus.