Meduoliniai namukai
AUTORIUS:
Aušra
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kvietiniai miltai
450 gramų medus
250 gramų cukrus
100 gramų sviestas
100 gramų apelsinų (cukruje pakepintos žievelės)
2 vienetai kiaušiniai
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėliai (malti)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamonas
6 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 žiupsnelis druska
šiek tiek citrinos (sultys)
šiek tiek cukraus pudra
šiek tiek saldainiai (ir viskas, kas tinka papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome. Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
2.
Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę.
3.
Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.
4.
Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.
5.
Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
6.
Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

Populiariausi receptai šią savaitę

Meduoliniai namukai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome. Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

  2. Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę.

  3. Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.

  4. Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.

  5. Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.

  6. Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

Receptą atsiuntė Aušra
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų