| 1 kilogramas | kvietiniai miltai |
| 450 gramų | medus |
| 250 gramų | cukrus |
| 100 gramų | sviestas |
| 100 gramų | apelsinų (cukruje pakepintos žievelės) |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | gvazdikėliai (malti) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
| 6 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
| 1 žiupsnelis | druska |
| šiek tiek | citrinos (sultys) |
| šiek tiek | cukraus pudra |
| šiek tiek | saldainiai (ir viskas, kas tinka papuošimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lilės tortas
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Baltas greitpyragis
-
Dvisluoksnis obuolių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Svogūnų pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Dešrelių pynė
-
Duona su pomidorais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Pyragas-tortas
-
Aguoninis biskvitas
Meduoliniai namukai
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Medus,
450 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Apelsinai, cukruje pakepintos žievelės,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Gvazdikėliai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
6 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Citrinos, sultys
- Cukraus pudra
- Saldainiai, ir viskas, kas tinka papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome. Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę.
Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.
Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.
Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).
