Mielinis pyragas su aguonomis
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 mililitrų pienas
100 gramų medus
30 gramų mielės
50 gramų sviestas
3 vienetai kiaušiniai
500 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis druska
Įdarui:
100 gramų aguonų
100 mililitrų pienas
30 gramų cukrus
80 gramų migdolų drožlių
1 valgomasis šaukštas džiūvėsėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pieną užkaitinti beveik iki virimo ir atvėsinti iki kūno temperatūros.
Į šiltą pieną sudėti sviesto gabaliukus, kad jis ištirptų.
Medų pašildyti ir ištirpinti piene.
Į dubenį sudėti mieles, užpilti porą šaukštų nekaršto saldaus pieno ir ištrinti, leisti joms pradėti burbuliuoti.
Miltus sumaišyti su druska.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Dubenyje su miltais padaryti duobutę.
Į jį supilti pieną, mieles ir trynius.
Pirmiausia išmaišyti šaukštu, paskui rankomis viską suminkyti į vieną gabalą.
Tešlą palikti pastovėti apie 10 minučių.
Tada 5 - 7 minutes paminkyti tešlą.
Ji bus gana lipni, bet nieko baisaus, kuo lipnesnė tešla, tuo minkštesnis pyragas.
Suminkytą tešlą palikti kilti (apie 45 minutes).
3.
Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą:
Aguonas nuplauti ir suberti į nedidelį puodelį, užpilti pienu ir ant nedidelės ugnies užvirti, kad truputį kunkuliuotų.
Pakaitinti apie 5 minutes, tada leisti aguonoms dar 5 minutes pamirkti piene.
Nupilti pieną ir maisto smulkintuvu pasmulkinti aguonas.
Sumaišyti jas su migdolais (jei neturiu, tai jų nededu), cukrumi ir džiūvėsėliais.
4.
Pakilusią tešlą versti ant stalo ir iškočioti (kuo ploniau) arba rankomis suformuoti stačiakampį.
Jį visą ištepti aguonų įdaru, tada susukti į tamprų vyniotinį, vyniotinio galus sujungti, truputį suklijuoti pirštais riestės galus.
5.
Dėti riestę ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Aštriu peiliu išorinius riestės kraštus įpjauti, lyg iš popieriaus karpytumėm saulutę (tik truputį įkypai).
Riestę pridengti plėvele, ištepta aliejumi ir leisti pakilti apie 30 minučių.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Kai riestė jau gražiai pasipūtusi, tada jau šauti į orkaitę kepti.
Galima prieš kepant viršų patepti plaktais kiaušinių baltymais.
Kepti apie 35 - 40 minučių.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Mielinis pyragas su aguonomis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Pieną užkaitinti beveik iki virimo ir atvėsinti iki kūno temperatūros.
    Į šiltą pieną sudėti sviesto gabaliukus, kad jis ištirptų.
    Medų pašildyti ir ištirpinti piene.
    Į dubenį sudėti mieles, užpilti porą šaukštų nekaršto saldaus pieno ir ištrinti, leisti joms pradėti burbuliuoti.
    Miltus sumaišyti su druska.
    Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.

  2. Dubenyje su miltais padaryti duobutę.
    Į jį supilti pieną, mieles ir trynius.
    Pirmiausia išmaišyti šaukštu, paskui rankomis viską suminkyti į vieną gabalą.
    Tešlą palikti pastovėti apie 10 minučių.
    Tada 5 - 7 minutes paminkyti tešlą.
    Ji bus gana lipni, bet nieko baisaus, kuo lipnesnė tešla, tuo minkštesnis pyragas.
    Suminkytą tešlą palikti kilti (apie 45 minutes).

  3. Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą:
    Aguonas nuplauti ir suberti į nedidelį puodelį, užpilti pienu ir ant nedidelės ugnies užvirti, kad truputį kunkuliuotų.
    Pakaitinti apie 5 minutes, tada leisti aguonoms dar 5 minutes pamirkti piene.
    Nupilti pieną ir maisto smulkintuvu pasmulkinti aguonas.
    Sumaišyti jas su migdolais (jei neturiu, tai jų nededu), cukrumi ir džiūvėsėliais.

  4. Pakilusią tešlą versti ant stalo ir iškočioti (kuo ploniau) arba rankomis suformuoti stačiakampį.
    Jį visą ištepti aguonų įdaru, tada susukti į tamprų vyniotinį, vyniotinio galus sujungti, truputį suklijuoti pirštais riestės galus.

  5. Dėti riestę ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    Aštriu peiliu išorinius riestės kraštus įpjauti, lyg iš popieriaus karpytumėm saulutę (tik truputį įkypai).
    Riestę pridengti plėvele, ištepta aliejumi ir leisti pakilti apie 30 minučių.

  6. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
    Kai riestė jau gražiai pasipūtusi, tada jau šauti į orkaitę kepti.
    Galima prieš kepant viršų patepti plaktais kiaušinių baltymais.
    Kepti apie 35 - 40 minučių.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (1)


  • Ramutė 2016-11-08 19:49

    Aš irgi norėčiau tokio pyrago;-)


Daugiau receptų