330 gramų | vištienos filė |
4 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | paprika |
1 vienetas | morkos |
90 gramų | soja (daigai, konservuoti) |
1 stiklinė | sultinys (nesūrus) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
2 valgomieji šaukštai | austrių (padažas) |
2 valgomieji šaukštai | sojos padažas (tamsusis) |
3 valgomieji šaukštai | sojos padažas (tamsusis) |
šiek tiek | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos kepsniukai
- Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
- Aštrūs sparneliai
- Vištiena pietums
- Koteltukai - rutuliukai
- Skanioji vištytė
- Višta, įdaryta vaisiais
- Kepta vištienos krūtinėlė
- Kalakutienos pyragas
- Kepti viščiukai
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Vištiena su rabarbarais
- Ant grotelių kepta višta
- Saldžiarūgščiai sparneliai
- Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
- Vištiena su skrebučiais
- Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
- Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Antis Velykų stalui
Vištiena su sojų daigais
- Paruošimo laikas:
-
Vištienos filė,
330 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Paprika,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Soja, daigai, konservuoti,
90 gramų -
Sultinys, nesūrus,
1 stiklinė -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Austrės, padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Sojos padažas, tamsusis,
2 valgomieji šaukštai -
Sojos padažas, tamsusis,
3 valgomieji šaukštai - Aliejus
-
Svogūnai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.
Komentarai (3)
-
Svajūnės Sužadėtinis
2016-10-27 17:02
Skanu.