Vištiena su sojų daigais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
330 gramų vištienos filė
4 skiltelės česnakas
1 vienetas paprika
1 vienetas morkos
90 gramų soja (daigai, konservuoti)
1 stiklinė sultinys (nesūrus)
2 valgomieji šaukštai cukrus
2 valgomieji šaukštai krakmolas
2 valgomieji šaukštai austrės (padažas)
2 valgomieji šaukštai sojos padažas (tamsusis)
3 valgomieji šaukštai sojos padažas (tamsusis)
šiek tiek aliejus
1 vienetas svogūnai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.

Valgome su virtais ryžiais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištiena su sojų daigais

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.

Valgome su virtais ryžiais.

Reklama:

Komentarai (1)


  • Svajūnės Sužadėtinis 2016-10-27 17:02

    Skanu.


Daugiau receptų