1 kilogramas | bulvių ( su lupenomis) |
500 gramų | silkė ( (sūdyta)) |
150 mililitrų | aliejaus |
5 galvos | svogūnai |
700 mililitrų | vanduo ( virintas, šaltas) |
10 arbatinių šaukštelių | cukrus |
10 arbatinių šaukštelių | acto |
Kaimiškai - ūkiškai, bet velniškai skanu.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
- Karpis, troškintas piene
- Pica su lašiša
- Įdaryta lydeka
- Keptas karpis su pomidorais
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Pomidorų padaže keptas šamas
- Žuvies kukuliai
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Lašišos apkepas
- Lašiša garuose
- Silkės apkepas su ryžiais
- Marinuotas keptas sterkas
- Virtas karšis
- Žuvies blyneliai
- Keptos krevetės mangų padaže
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Tailandietiški žuvies blyneliai
- Lašiša su krapų ir petražolių padažu
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Silkė su svogunais marinate
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, su lupenomis,
1 kilogramas -
Silkė, (sūdyta),
500 gramų -
Aliejus,
150 mililitrų -
Svogūnai,
5 galvos -
Vanduo, virintas, šaltas,
700 mililitrų -
Cukrus,
10 arbatinių šaukštelių -
Actas,
10 arbatinių šaukštelių - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uždedame virti bulves su lupenom. Kol bulves verda, pagaminam marinatą. Į litrinį stiklainį įpilame 700 ml vandens ir sudedame cukrų bei supilame actą santykiu (1:1). Skonis turi būti stipriai saldžiarūgstis (!) Mano skoniui įsėjo 10 a.š. cukraus ir 10 a.š. acto. Supjaustome svogūnus griežinėliais Įdedam svogūnus į dubenį , užpilame marinatu ir įdedam silkes griežinėlius. Viską išmaišome ir paliekame šiltai, kol išvirs bulvės. Nulupame bulves, užpilame marinatu, įdedam silkutes su svogūniukais.
Kaimiškai - ūkiškai, bet velniškai skanu.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
Janina
2016-12-17 23:51
Nėra atsakymo apie aliejų?Kur ir kada panaudoti?