2 gabalai | lašiša |
1 stiklinė | pienas |
0.5 vieneto | citrinos |
20 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | miltai |
1 žiupsnelis | krapai |
1 žiupsnelis | petražolės |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinės čili krevetės "Firminės"
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Skumbrė su svogūnais grilyje
- Žuvies pyragas
- Kepta žuvis
- Šamų kotletukai
- Lašiša su krapų padažu
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Pikantiškosios krevetės grilyje
- Virtas karšis su obuoliais
- Lydekos kepsneliai
- Redos lašiša
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Orkaitėje keptos dorados
- Kepta aštri menkė
- Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
- Lašiša folijoje
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Keptas upėtakis
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Lašiša,
2 gabalai -
Pienas,
1 stiklinė -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Sviestas,
20 gramų -
Miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Krapai,
1 žiupsnelis -
Petražolės,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašiša įtrinama druska ir pipirais. Galima apšlakstyti iš pusės citrinos išspaistomis sultimis.
Lašišos gabaliukai dedami į garpuodį.
Per tą laiką pasidaryti padažą: keptuvėje ištirpinti sviestą. Smulkiai supjaustyti krapus ir petražolės lapelius, juos sudėti į tirpstantį sviestą. Įberti druskos. Pamaišyti.
Kai sviestsas ištirps, dar šiek tiek apkepti žalumynus – minutę, dvi.
Tada supilti pieną, suberti persijotus miltus. Maišyti, kol padažas taps vientisas.
Jeigu netenkins tirštumas, koreguoti įpilant daugiau pieno ar daugiau įberti miltų.
Padažu apipilti lašišą. Skanaus.