2 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | džiūvėsėliai |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
4 valgomieji šaukštai | brendis |
4 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
4 vienetai | kalmarai |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Margaritos žuvies apkepas
- Įdaryta lazanija
- Karpis pietums
- Kepta lydeka
- Žuvies blyneliai
- Kepta menkė majonezo padaže
- Keptas ungurys
- Įdaryta lydeka
- Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
- Žuvies pyragas
- Silkės ir brokolių užkandėlė
- Bulviniai krabų blyneliai
- Menkė tešloje
- Keptos seliavos
- Marinuota stinta
- Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
- Žuvis tešloje
- Silkių tango ant burokėlių
- Plekšnės filė su plutele
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
100 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Juodieji pipirai
-
Brendis,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
4 valgomieji šaukštai -
Kalmarai,
4 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Žalumynai
- Aitrioji paprika
- Alyvuogių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalmarą (jei reikia) išdorojame, ir supjaustome nedideliais žiedeliais. Dedame į gilų dubenį, apšlakstome brendžiu, citrinos sultimis, apibarstome smulkintu čili pipiriuku, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir paliekame valandai pasimarinuoti. Tuo metu supjaustome svogūnus, sutarkuojame morkas ir pakepiname alyvuogių aliejuje. Marinuotus kalmarų žiedus nusausiname, merkiame kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir kepame alyvuogių aliejuje kol gražiai apskrunda ir pasidaro traškūs. Valgome su kepintais svogūnais ir kepinta morka. Skanaus.