
1 kilogramas | jūros lydeka |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | salierai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karpis, šutintas aluje
-
Žuvis su daržovėmis
-
Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
-
Žuvis su garstyčiomis
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Žuvies blyneliai
-
Nuostabioji paelija
-
Lašiša su pievagrybiais
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Greiti lašišos kepsneliai
-
Karpis, pomidorų padaže
-
Virta žuvis tešloje
-
Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
-
Orkaitėje keptos telapijos
-
Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
-
Lašišos kepsneliai
-
Kepta lašiša tešloje
-
Kepta menkė majonezo padaže
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Kulebekas
Įdaryta lydeka

- Paruošimo laikas:
-
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomi ingridientai įdarui: žuvies filė, šaukštas manų kruopų, riekelė batono, 1,5 šaukšto sviesto, svogūnas, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputį druskos, pipirų, citrinos griežinėlių.
Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.
Komentarai (14)
-
Laima
2018-12-19 23:13
Niekada nededu manų, nei papildomai žuvies, pakanka tos kuri iskaulinama.taipogi kepu...
-
Birute
2014-12-22 09:21
as zuvi farsiruota kepu , zenkliai skaniau
-
Milda
2013-12-08 18:46
anonimui: tai ir yra gana paprastas patiekalas,bet tikrai labai skanus.Tiesa darbo gana daug.Ir su kilogramine net neprasidėčiau,nes taip skanu,kad gali likti tik pauostęs :)
-
Rima
2011-01-29 12:01
viskas butu faina,bet labai reikeu nuotrauku ,kaip atrodo papuosta,aciu!
-
(anonimas)
2009-11-15 17:27
kazkaip labai paprastai skamba viskas 8-|