400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
8 vienetai | obuoliai |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 litras | vanduo |
3 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tradicinė pica
- Soti Sauliaus pica
- Įdaryti pievagrybiai
- Sočiausioji pica
- Itališka pica
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
- Ryžių apkepas su daržovėmis
- Olandiškas ryžių pyragas
- Greitas omletas
- Žuvies pyragas
- Lazanija su baziliku
- Manų apkepas su razinomis
- Grybų apkepas su duona
- Gardžioji pica
- Varškės ir ryžių apkepas
- Varškės ir bananų apkepas
- Pyragas „La Sūrio“
- Batono-obuolių apkepas
- Omletas su žirneliais
Ryžių apkepas su obuoliais
- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai,
400 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
8 vienetai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 litras -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į verdantį vandenį suberti nuplautus ryžius. Kai ryžiai išvirs, sudėti sviestą. Į paruoštą formą dėti 1 eilę ryžių, 2 eiles skiltelėmis pjaustytų obuolių, apibarstytų cinamonu ir cukrumi. Ant kiekvienos obuolių eilės užpilti gerai išplaktų kiaušinių. Kepama orkaitėje 15—30 min. Gali būti paduodamas šiltas arba šaltas. Prie apkepo paduodamas saldus šaltas pienas.
Komentarai (5)
-
Monika
2011-10-11 17:09
Kiek šiame apkepe būtų panašiai kcal? :) Manau netūrėtų būti labai daug, ar klystu? :) Ačiū iš anksto :)
-
Eglė
2009-12-14 00:38
O kaip tas eiles suprasti? Čia sluoksniai?
-
gabrielius
2009-01-21 17:39
pasigaminau,labai skanu :super: