40 gramų | sėlenos (baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos) |
šiek tiek | baltieji pipirai (bešamelio padažui, malti) |
šiek tiek | muskatas (bešamelio padažui, tarkuotas) |
2 vienetai | pomidorai |
12 vienetų | lakštiniai makaronai (lakštai) |
50 gramų | parmezano sūris (baziliko pastai) |
50 gramų | kvietiniai miltai (bešamelio padažui) |
750 mililitrų | pienas (bešamelio padažui) |
šiek tiek | druska (baziliko pastai) |
100 gramų | bazilikas (baziliko pastai) |
3 skiltelės | česnakas (baziliko pastai) |
50 gramų | sėlenos (baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos) |
šiek tiek | druska (baziliko pastai) |
40 gramų | parmezano sūris (baziliko pastai) |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus (baziliko pastai, šalto spaudimo) |
60 gramų | sviestas (bešamelio padažui) |
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
- Įdaryti caneloni
- Makaronai su česnakiniu padažu
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Au gratin tagliatelle makaronai
- Spageti Carbonara
- Farfalle makaronai (kaspinėliai) su pomidorų padažu
- Ryžių ir veršienos blyneliai
- Makaronai su sojos faršu
- Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
- Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
- Ryžių rizotas
- Makaronų apkepas
- Ryžių pyragas su silke
- Porai su ryžiais
- Ryžių blynai
- Ryžių pudingas
- Makaronai su faršu
- Makaronai su faršu
- Makaronų saulytė
Lazanija su baziliku
- Paruošimo laikas:
-
Sėlenos, baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos,
40 gramų - Baltieji pipirai, bešamelio padažui, malti
- Muskatas, bešamelio padažui, tarkuotas
-
Pomidorai,
2 vienetai -
Lakštiniai makaronai, lakštai,
12 vienetų -
Parmezano sūris, baziliko pastai,
50 gramų -
Kvietiniai miltai, bešamelio padažui,
50 gramų -
Pienas, bešamelio padažui,
750 mililitrų - Druska, baziliko pastai
-
Bazilikas, baziliko pastai,
100 gramų -
Česnakas, baziliko pastai,
3 skiltelės -
Sėlenos, baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos,
50 gramų - Druska, baziliko pastai
-
Parmezano sūris, baziliko pastai,
40 gramų -
Alyvuogių aliejus, baziliko pastai, šalto spaudimo,
100 mililitrų -
Sviestas, bešamelio padažui,
60 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiant pastą, baziliką nuplauti, nusausinti, nuo kotelių nuskabyti lapelius.
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)
Komentarai (3)
-
Auridas
2017-06-23 18:08
neaišku visiškai ingredientai dvigubinasi :D