
40 gramų | sėlenos (baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos) |
šiek tiek | baltieji pipirai (bešamelio padažui, malti) |
šiek tiek | muskatas (bešamelio padažui, tarkuotas) |
2 vienetai | pomidorai |
12 vienetų | lakštiniai makaronai (lakštai) |
50 gramų | parmezano sūris (baziliko pastai) |
50 gramų | kvietiniai miltai (bešamelio padažui) |
750 mililitrų | pienas (bešamelio padažui) |
šiek tiek | druska (baziliko pastai) |
100 gramų | bazilikas (baziliko pastai) |
3 skiltelės | česnakas (baziliko pastai) |
50 gramų | sėlenos (baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos) |
šiek tiek | druska (baziliko pastai) |
40 gramų | parmezano sūris (baziliko pastai) |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus (baziliko pastai, šalto spaudimo) |
60 gramų | sviestas (bešamelio padažui) |
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronai su faršu
-
Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
-
Lazanija su vištiena
-
Makaronų apkepas
-
Skryliai su šoninės padažu
-
Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
-
Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
-
Makaronai su lašiša
-
Spagečiai a‘la Carbonara
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Makaronų ir sūrio apkepas
-
Makaronai su faršu
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Plovas su baklažanais
-
Įdaryti makaronai
-
Makaronų apkepas su obuoliais
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
Lazanija su baziliku

- Paruošimo laikas:
-
Sėlenos, baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos,
40 gramų - Baltieji pipirai, bešamelio padažui, malti
- Muskatas, bešamelio padažui, tarkuotas
-
Pomidorai,
2 vienetai -
Lakštiniai makaronai, lakštai,
12 vienetų -
Parmezano sūris, baziliko pastai,
50 gramų -
Kvietiniai miltai, bešamelio padažui,
50 gramų -
Pienas, bešamelio padažui,
750 mililitrų - Druska, baziliko pastai
-
Bazilikas, baziliko pastai,
100 gramų -
Česnakas, baziliko pastai,
3 skiltelės -
Sėlenos, baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos,
50 gramų - Druska, baziliko pastai
-
Parmezano sūris, baziliko pastai,
40 gramų -
Alyvuogių aliejus, baziliko pastai, šalto spaudimo,
100 mililitrų -
Sviestas, bešamelio padažui,
60 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiant pastą, baziliką nuplauti, nusausinti, nuo kotelių nuskabyti lapelius.
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)
Komentarai (3)
-
Auridas
2017-06-23 18:08
neaišku visiškai ingredientai dvigubinasi :D