Žuvis pagal Ingą
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių
1 kilogramas jūros lydeka (ar kita žuvis)
3 vienetai morkos (vidutinio dydžio)
1 stiklinė grietinė
1 stiklinė majonezas (neriebus)
2 vienetai svogūnai
100 gramų aliejaus
šiek tiek prieskoniai (universalūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, sutarkuojame morkas, supjaustome smulkiai svogūną.
2.
Morkas su svogūnais lengvai apkepame pagardinę prieskoniais. Sumaišome grietinę su majonezu.
3.
Į skardą įpilame aliejaus, kad vos dengtų dugną. Dedame 2 sluoksnius bulvių griežinėlių, truputį apibarstome prieskoniais arba druska, tada klojame žuvies gabaliukus ir taip pat pabarstome prieskoniais, klojame dar sluoksniuką bulvių, o ant jų tolygiai uždedame pakepintas morkas su svogūnais, patį viršų aptepame grietinės ir majonezo mišiniu.
4.
Kepame apie 50-60 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.
Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvis pagal Ingą

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, sutarkuojame morkas, supjaustome smulkiai svogūną.

  2. Morkas su svogūnais lengvai apkepame pagardinę prieskoniais. Sumaišome grietinę su majonezu.

  3. Į skardą įpilame aliejaus, kad vos dengtų dugną. Dedame 2 sluoksnius bulvių griežinėlių, truputį apibarstome prieskoniais arba druska, tada klojame žuvies gabaliukus ir taip pat pabarstome prieskoniais, klojame dar sluoksniuką bulvių, o ant jų tolygiai uždedame pakepintas morkas su svogūnais, patį viršų aptepame grietinės ir majonezo mišiniu.

  4. Kepame apie 50-60 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.
    Skanaus.

Reklama:

Komentarai (7)


  • Jurga 2018-11-25 13:35

    Lygiai ta pati darau, tik keptuveje. I didele 28 cm keptuve su ikaitintu aliejumi ir sviestu, dedu jau druskoje su prieskoniais 20 min. palaikyta zuvi, tada skutu buves, tada apverciu zuvi, tada skutu morkas ir viska supjaustau, tada ipilu siek tiek vandens ir dedu bulves su morkomis, prieskonius, druskos ir uzdengiu dangciu. Kad nesudegtu kartais keptuve nukeliu trumpam ir taip kepu (o gal cia jau troskinimas) apie 15 min, o tada supilu apie 300 - 400 g vandens sumaisyto su 2-3 saukstais grietines ir viska uzverdu ir ugni isjungiu, tada palieku pastovet neatidengus bent 5 min. Mums labai skanu, gal patiks ir jums


  • Silva 2018-11-23 21:48

    Labai patiko .Ačiū


  • Loreta 2015-12-08 16:36

    Issikepiau šį patiekalą ir labai patiko,skanumelis.


  • vida 2015-12-05 10:12

    Na kol neissikepem ir neparagavom nieko negaliu pasakyt.Bus viskas aisku kaip suvalgyta bus.Is sudeties patiekalu turi buti gardu.


  • as 2011-02-16 17:44

    na sitas receptukas tikrai geras,mum labai patiko :super: :-)


Daugiau receptų