350 gramų | sūris (rikota) |
3 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
350 mililitrų | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
150 gramų | cukrus |
1 vienetas | citrinos žievelė |
Patiekti su atšaldyta grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkės apkepas su ryžiais
- Pievagrybių apkepas
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Sluoksniuotos tešlos pica su krevetėmis
- Duonos skrebučių apkepas
- Olandiškas ryžių apkepas
- Gardžioji pica
- Tinginių pica
- Alkanųjų pica
- Veršio inkstų apkepas
- Omletas su žirneliais
- Varškės apkepas su bananais
- Grikių apkepas
- Manų apkepas su razinomis
- Varškės apkepas su ryžiais
- Kukurūzų apkepas su obuoliais
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Omletas "Kitaip"
- Keistas apkepas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
Purus rikotos sūrio apkepas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sūris, rikota,
350 gramų -
Manų kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
350 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Patiekti su atšaldyta grietine.