Mamos picos padas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų kvietiniai miltai
80 gramų pienas
1 vienetas kiaušiniai
20 gramų sviestas
šiek tiek cukrus
10 gramų mielės
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Visi produktai turi būti šilti. Mieles, dalį pieno, porą šaukštų miltų ir žiupsnelį cukraus gerai sumaišykite ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 15 min.). Supilkite į likusius miltus išplaktą kiaušinį, ištirpintą sviestą (arba margariną), visus likusius produktus bei iškilusią tešlą ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla bus per skysta įberkite truputį miltų. Tešlą pridenkite celofanu ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 0,5 - 1 val.). Iškirpkite skardos dydžio kepimo popieriaus lakštą (maždaug 30x27 cm, galį būtį didesnis), padėkite ant stalo ir ant jo kočiokite iš paruoštos tešlos ploną picos padą per visą popieriaus lakštą. Kepimo popierių su iškočiota tešla perneškite į skardą ir dėkite picai skirtą įdarą. Paruoštą picą pridenkite ir pastatykite 30 min. šiltai. Kepkite karštoje orkaitėje, maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Įdaras: 1 šaukštas tirpinto sviesto, 2 šaukštai pomidorų padažo, 200 g dešros ar kumpio, 200 g Rokiškio sūrio, daržovių pagal skonį - pomidorai, agurkai, pipirai, alyvuogės... . Ištepkite tešlos blyną sviestu, pomidorų padažu, pabarstykite smulkiai pjaustytos dešros, mėgstamų daržovių, galiausiai užberkite smulkiai tarkuoto lydyto sūrio. Produktus įdarui galite dėti pagal savo skonį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mamos picos padas

Komentarai: 23
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Visi produktai turi būti šilti. Mieles, dalį pieno, porą šaukštų miltų ir žiupsnelį cukraus gerai sumaišykite ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 15 min.). Supilkite į likusius miltus išplaktą kiaušinį, ištirpintą sviestą (arba margariną), visus likusius produktus bei iškilusią tešlą ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla bus per skysta įberkite truputį miltų. Tešlą pridenkite celofanu ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 0,5 - 1 val.). Iškirpkite skardos dydžio kepimo popieriaus lakštą (maždaug 30x27 cm, galį būtį didesnis), padėkite ant stalo ir ant jo kočiokite iš paruoštos tešlos ploną picos padą per visą popieriaus lakštą. Kepimo popierių su iškočiota tešla perneškite į skardą ir dėkite picai skirtą įdarą. Paruoštą picą pridenkite ir pastatykite 30 min. šiltai. Kepkite karštoje orkaitėje, maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Įdaras: 1 šaukštas tirpinto sviesto, 2 šaukštai pomidorų padažo, 200 g dešros ar kumpio, 200 g Rokiškio sūrio, daržovių pagal skonį - pomidorai, agurkai, pipirai, alyvuogės... . Ištepkite tešlos blyną sviestu, pomidorų padažu, pabarstykite smulkiai pjaustytos dešros, mėgstamų daržovių, galiausiai užberkite smulkiai tarkuoto lydyto sūrio. Produktus įdarui galite dėti pagal savo skonį.

Reklama:

Komentarai (23)


  • Kristina 2017-03-16 12:52

    Mieles fui


  • Tiku taku 2016-09-14 18:35

    Bandom


  • Ema 2013-01-27 17:40

    Bandysiu padaryti , tikiuosiu skaniai gausis. ;) :parselis:


  • TUK TUK pica 2011-10-14 16:59

    Kai paskaitai tai net ausys linksta. Lietuviai tikrai nieko neismano apie picas ir kas per daiktas yra. kepa bulkas visokias ir keciupu su majonezu dar uzpila kad skonio nebutu picos.
    Gera pica - turi jaustis kiekvienas idetas indigirentas.

    Tesla panasu kad tokia tik ant tokio kiekio 2-3 saukstai alyvuogiu aliejaus. Niekada nebuvo ir niekas nemate kad ant picos tepamas keciupas atba pomidoru padazas. juose yra acto kuris dziovina ir sudarko picos pagrinda. Dabar jau neproblema parduotuvese yra skardinese smulkinti pomidorai - jais istepamas padas pagal tokia skarda skardines uztenka 2 picom. Arba galima dziovintu pomidoru pasta (skardine arba Vilniaus konservu stiklainiukas) - idedame i pakaitinta keptuve 3 saukstelius ir ipilame silto vandens ir pakaitiname iki vientisos mases ir juo tepame. pomidoru skonis turi buti jauciamas picoje o ne actinio pomidoru padazo arba keciupo.
    Uztepus pomidoru padaza pirma barstomas suris visada ir tada jau dedama kas kam skaniau, desrite, kumpiukas ar grybai. Nemaisykite picos niekada su sumustiniu. nes kai prirasote tai sumustiniu kalnas.
    O apie tinginiu paruostus maisalus parduotuvese - tai visiska nesamone. geriau tada batona pasidekite ir ant jo sumustinius kepkite. plius sudeti paskaitykite kas ten parasyta. (sudetis priartina prie veziniu susirgimu)
    sekmes. ir skirkite pica nuo sumustiniu


  • paulius ir elena 2011-04-17 16:40

    Na ka... Meginsime ir mes dabar si pagrinda ;D :-D


  • Ruta 2010-10-05 11:19

    %-) ups, sorry viskas ok ;-)


  • Ruta 2010-10-05 00:29

    Man smalsu kaip jus ta picos pagrinda kepat, jei cia neparasyta kiek deti nei miltu, kiek pilti pieno, mieliu ir tt...


  • Linas 2010-09-26 20:31

    Skanus padas gavosi, idara as irgi kitoki dariau :super:


  • As 2010-05-23 18:28

    Man tos mieles kazkaip nekaip... Bet ziuriu, kad visuose receptuose ju yra :nezinau: :galvoju:


  • (anonimas) 2010-02-13 16:27

    %-) :super: :bloga: :-D :-p ;-) :-( :-)


Daugiau receptų