1 kilogramas | moliūgai |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | parmezano sūris (tarkuotas) |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.5 stiklinės | pienas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | žalumynų (sukapoti) |
1 stiklinė | ryžiai (virti) |
Moliūgus nulupame, išpjaustome sėklas ir stambiai sutarkuojame. Gerai išsukame su atvėsintais ryžiais, sojų padažu, kiaušiniais ir kepintais svogūnais. Viską sukrečiame į aliejumi išteptą kepimo indą.
Miltus pakepiname svieste, supilame pieną, grietinę, pagardiname prieskoniais ir supilame ant moliūgų tyrės.
Viršų apibarstome tarkuotu parmezanu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 40 min.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
- Varškės ir ryžių apkepas
- Sūrio ir makaronų apkepas
- Au gratin tagliatelle makaronai
- Spagetti makaronai su mėsos padažu
- Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Saidos filė su ryžiais
- Risotto
- Nuostabioji paelija
- Spageti su kukuliais
- Penne makaronai su mėsos padažu
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Kriauklės su įdaru
- Ryžiai su kiaušiniais
- Tagliatelle su krevetėmis
- Makaronai su daržovėmis
- Kepti ryžiai
- Plovas su baklažanais
- Makaronai su tunu ir baklažanais
- Citrininiai ryžiai
Moliūgų ir ryžių apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Parmezano sūris, tarkuotas,
200 gramų -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
0.5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Žalumynai, sukapoti
-
Ryžiai, virti,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūnus nulupame, susmulkiname ir kelias minutes pakepiname šaukšte aliejaus.
Moliūgus nulupame, išpjaustome sėklas ir stambiai sutarkuojame. Gerai išsukame su atvėsintais ryžiais, sojų padažu, kiaušiniais ir kepintais svogūnais. Viską sukrečiame į aliejumi išteptą kepimo indą.
Miltus pakepiname svieste, supilame pieną, grietinę, pagardiname prieskoniais ir supilame ant moliūgų tyrės.
Viršų apibarstome tarkuotu parmezanu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 40 min.
Skanaus!
Komentarai (6)
-
Agnė
2019-05-07 12:02
Man irgi labai patinka. Karts nuo karto iškeptų.
-
Viktorija
2016-08-24 14:56
Visiskai nevykes apkepas.. kose ryziu,moliugo ir svogunu...
-
Jelena
2012-12-10 14:46
Labai skanu :) Gal nuo moliūgo priklauso, nes man gavosi minkštas, purus apkepas.