šiek tiek | grybai |
šiek tiek | druska |
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spanguolių ir morkų marmeladas
- Braškių uogienė
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Apelsininė cukinija
- šparaginės pupelės - marinate
- Sedulos vaisių drebučiai
- Kriaušienė
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Šokoladinis slyvų džemas
- Konservuoti špinatai
- Mišrainė su ryžiais
- Paprasta vyšnių uogienė
- Cukinijų pagardas žiemai
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
- Pipirmėtės sultys
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Konservuoti žirneliai
- Obuolienė
Grybų sultys
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.