1 stiklinė | aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | druska |
500 gramų | paprika |
100 gramų | česnakas |
100 gramų | petražolės |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
500 gramų | svogūnai |
1 kilogramas | baklažanai |
500 gramų | morkos |
100 mililitrų | acto (obuolių) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Rauginti agurkėliai
- Pomidorai su želatina
- Žiemai marinuoti grybai
- Cukinijų užkandis
- Cukinijų- ananasų konservai
- Sūdyti agurkai
- Svarainiai cukruje
- Marinuoti agurkai
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Aštrūs sūdyti agurkai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Konservuoti burokėliai
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- šparaginės pupelės - marinate
- Konservuoti kopūstai
- Rauginti agurkai
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 stiklinė -
Druska,
3 valgomieji šaukštai -
Paprika,
500 gramų -
Česnakas,
100 gramų -
Petražolės,
100 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
500 gramų -
Baklažanai,
1 kilogramas -
Morkos,
500 gramų -
Actas, obuolių,
100 mililitrų - Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baklažanus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apibarstykite1,5 šaukšto druskos ir palaikykite 2 valandas. Po to baklažanus pavirkite 10 minučių. Morkas, svogūnus, paprikas susmulkinkite, pakepkite aliejuje. Į šias daržoves sudėkite smulkintus česnakus, petražoles, cukrų, druską, pipirus. Į stiklainisu sluoksniais dėkite baklažanus ir kepintas daržoves, po to užpilkite acto (0,5 L stiklainiui 2 šaukštai). Stiklainius sudėkite į karšto vandens puodą, uždėkite dangtelius (neužsukite) ir kaitinkite 0,5L stiklainius 1 val., didesnius 1,5 val. Po to dangtelius užsukite ir leiskite atvėsti.