Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių uogienė
-
Grybų sultys
-
Slyvos bruknėse
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Rabarbarų uogienė
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Slyvų kompotas
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Grybai svieste
-
Rauginti agurkai
-
Greitas vyšnių kompotas
-
Konservuota adžika
-
Rabarbarų tyrė
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...