Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Aviečių marmeladas
-
Konservuoti grybai
-
Mėlynių kompotas
-
Konservuoti pomidorai
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Paprikia su medum
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Agrastų marmeladas
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...