Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
                             
    Džemas iš juodųjų serbentų
            Paruošimo laikas: 
        Apie 1 val
    
INGREDIENTAI:
        | 1 kilogramas | juodieji serbentai | 
| 1.25 kilogramo | cukrus | 
| 0.75 stiklinės | vanduo | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Apie 1 val
                    
                    Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Rabarbarų uogienė Rabarbarų uogienė
- 
                
                                         Marinuoti burokėliai Marinuoti burokėliai
- 
                
                                         Konservuotos paprikos su pomidorais Konservuotos paprikos su pomidorais
- 
                
                                         Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- 
                
                                         Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės' Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- 
                
                                         Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- 
                
                                         Marinuotos šparaginės pupelės Marinuotos šparaginės pupelės
- 
                
                                         Kriaušių kompotas Kriaušių kompotas
- 
                
                                         Slyvų ir moliūgų uogienė Slyvų ir moliūgų uogienė
- 
                
                                         Vyšnių uogienė 2 Vyšnių uogienė 2
- 
                
                                         Paprasta vyšnių uogienė Paprasta vyšnių uogienė
- 
                
                                         Agrastų marmeladas Agrastų marmeladas
- 
                
                                         Aviečių džemas Aviečių džemas
- 
                
                                         Uogienė iš uogų arba vaisių Uogienė iš uogų arba vaisių
- 
                
                                         Paprikia su medum Paprikia su medum
- 
                
                                         Agrastinis kompotas Agrastinis kompotas
- 
                
                                         Marinuoti grybai Marinuoti grybai
- 
                
                                         Cukinijos žiemai Cukinijos žiemai
- 
                
                                         Kriaušienė Kriaušienė
- 
                
                                         Konservuoti pomidorai Konservuoti pomidorai
Džemas iš juodųjų serbentų
                Komentarai:
                2
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                         akcijas
                        akcijas
                    
                     akcijas
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
- 
                                                            
                                                            Juodieji serbentai, 1 kilogramas 
- 
                                                            
                                                            Cukrus, 1 ir 1/4 kilogramo 
- 
                                                            
                                                            Vanduo, 3/4 stiklinės 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        
 
                 
                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Jogurtinis tortas su vaisiais
                                        Jogurtinis tortas su vaisiais
                                     Bandelės iš batono
                                        Bandelės iš batono
                                     Skaniausias šokoladinis zefyrų kremas
                                        Skaniausias šokoladinis zefyrų kremas