Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rauginti agurkai
-
Aviečių marmeladas
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Konservuotos rūgštynės
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Raudonųjų serbentų kompotas
-
Obuolienė
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Šaldyti grybai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Slyvų kompotas
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Svarainiai cukruje
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Mišrainė su ryžiais
-
Konservuotos paprikos
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...