Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti.
Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių kubelius ir verdame, kol jie tampa skaidrūs. Baigiant virti suberiame gvazdikėlius.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Kriaušienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 kilogramai | kriaušės |
3 kilogramai | cukrus |
10 vienetų | gvazdikėliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Šaltalankio uogienė
-
Rabarbarų kompotas
-
Rabarbarų tyrė
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Kriaušių kompotas
-
Slyvų uogienė
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Džemas iš juodųjų serbentų
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Cukinijos žiemai
-
Braškių kompotas
-
Rabarbarai žiemai
-
Baklažanų salotos
-
Lietuviška obuolienė
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Konservuotos rūgštynės
Kriaušienė
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės,
2 kilogramai -
Cukrus,
3 kilogramai -
Gvazdikėliai,
10 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti.
Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių kubelius ir verdame, kol jie tampa skaidrūs. Baigiant virti suberiame gvazdikėlius.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
aert
2015-08-29 11:22
Bliamba, už tų jūsų suknistų rekalmų, nesimato receptų. Šlykštu jau
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...