Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas juodieji serbentai
1 litras aviečių sulčių
2.5 kilogramo cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Serbentus sumaišyti su 0,5 kg cukraus ir laikikite 8 val.
2.
Susidariusias sultis nupilkite, sumaišykite su aviečių sultimis, subertkite cukrų ir virkite sirupą. Jį virkite tol, kol nuvirs trečdalis jo tūrio
3.
Į karštą sirupą suberkite uogas ir virkite 10 min. mažinant ir didinant ugnį.
4.
Kai uogos ima blizgėti, uogienę supilkite į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Serbentus sumaišyti su 0,5 kg cukraus ir laikikite 8 val.

  2. Susidariusias sultis nupilkite, sumaišykite su aviečių sultimis, subertkite cukrų ir virkite sirupą. Jį virkite tol, kol nuvirs trečdalis jo tūrio

  3. Į karštą sirupą suberkite uogas ir virkite 10 min. mažinant ir didinant ugnį.

  4. Kai uogos ima blizgėti, uogienę supilkite į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (2)


  • irena 2018-06-25 16:41

    kodėl uogienė pavadinta aviečių ir baltųjų serbentų, o uogienės sudedamosios dalys juodieji serbentai ir aviečių sultys?


Daugiau receptų