Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.

Vyšnių uogienė 2
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | vyšnios |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Marinuoti burokėliai
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Agrastinis kompotas
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Paprikia su medum
-
Itališkos daržovių salotos
-
Pomidorai savo sultyse
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Greitas vyšnių kompotas
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Figų džemas
-
Vyšnių kompotas
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Konservuotos paprikos
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
Vyšnių uogienė 2
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Vyšnios
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...