šiek tiek | vyšnios |
šiek tiek | cukrus |
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Rauginti agurkai žiemai
- Šokoladinis slyvų džemas
- Baklažanų salotos
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Slyvų kompotas
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Rabarbarai žiemai
- Konservuoti grybai
- Rauginti agurkai
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Marinuoti grybai
- Cukinijos žiemai
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
Vyšnių uogienė 2
- Paruošimo laikas:
- Vyšnios
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.