Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.

Vyšnių uogienė 2
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | vyšnios |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Figų džemas
-
Džemas iš juodųjų serbentų
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Slyvos bruknėse
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Mišrainė su ryžiais
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Kiauliena drebučiuose
-
Konservuotos rūgštynės
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Mėlynių kompotas
-
Rabarbarų kompotas
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Grybų sultys
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Konservuoti kopūstai
Vyšnių uogienė 2
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Vyšnios
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...