Konservuotas vyšnių kompotas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek vyšnios
šiek tiek cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
I būdas

Naudojamos visai sveikos, nepernokusios vyšnios. Jos nuplaunamos, pašalinami koteliai ir sudedamos į paruoštus stiklainius ar plokščiakaklius butelius. Sudėti reikia talpiai, indą pakratant, nes kaitinant išbėga sultys, tūris sumažėja ir skysčio pasidaro perdaug. Sudėtos vyšnios užpilamos sirupu, kuriam paruošti imama 1 litras vandens 1 kg cukraus. Indai užpildomi ne iki viršaus, o paliekant apie 1,5 cm.
Paruošti indai statomi į puodą su dvigubu dugnu ir, pripylus vandens, kaitinami 80°C temperatūroje 0,5 litro talpos indai 15 min., 1 litro 20 min.

Iškaitinus iš karto sandariai uždaroma metaliniais dangteliais ar guminėmis kepuraitėmis.


II būdas

Naudojamos tik surinktos, visai sveikos vyšnios. Jos nuplaunamos, po to pašalinami koteliai.
Iš vandens ir cukraus (1 litras vandens 700—800 g cukraus) išverdamas sirupas. Į verdantį sirupą pilamos vyšnios, kad laisvai plaukiotų ir, neleidžiant užvirti, pakaitinama 3—4 minutes. Kiaurasamčiu išgriebus vyšnias i paruoštus stiklainius (juos pripilti iki viršaus), sirupas užvirinamas, pilamas ant vyšnių ir sandariai uždaroma. Likusiame sirupe galima iškaitinti kitą vyšnių porciją.

Populiariausi receptai šią savaitę

Konservuotas vyšnių kompotas

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

I būdas

Naudojamos visai sveikos, nepernokusios vyšnios. Jos nuplaunamos, pašalinami koteliai ir sudedamos į paruoštus stiklainius ar plokščiakaklius butelius. Sudėti reikia talpiai, indą pakratant, nes kaitinant išbėga sultys, tūris sumažėja ir skysčio pasidaro perdaug. Sudėtos vyšnios užpilamos sirupu, kuriam paruošti imama 1 litras vandens 1 kg cukraus. Indai užpildomi ne iki viršaus, o paliekant apie 1,5 cm.
Paruošti indai statomi į puodą su dvigubu dugnu ir, pripylus vandens, kaitinami 80°C temperatūroje 0,5 litro talpos indai 15 min., 1 litro 20 min.

Iškaitinus iš karto sandariai uždaroma metaliniais dangteliais ar guminėmis kepuraitėmis.


II būdas

Naudojamos tik surinktos, visai sveikos vyšnios. Jos nuplaunamos, po to pašalinami koteliai.
Iš vandens ir cukraus (1 litras vandens 700—800 g cukraus) išverdamas sirupas. Į verdantį sirupą pilamos vyšnios, kad laisvai plaukiotų ir, neleidžiant užvirti, pakaitinama 3—4 minutes. Kiaurasamčiu išgriebus vyšnias i paruoštus stiklainius (juos pripilti iki viršaus), sirupas užvirinamas, pilamas ant vyšnių ir sandariai uždaroma. Likusiame sirupe galima iškaitinti kitą vyšnių porciją.

Reklama:

Komentarai (7)


  • Vadim 2018-06-22 20:44

    Cia ne kompotai o uogiene jau gausis...kam tiek cukraus absurdas.Po to skiedzia santykiu 1 prie 10...


  • laima 2013-07-18 12:37

    nezinau ce kaskaip viskas sudetingai as niekada sitaip nezaidziu tiesiog susitvarkau uogas issiverdu sirupa ir ne toki saldu kaip ce uzpilu stiklainiuose uogas sandariai uzdarau apverciu apdengiu siltai per nakti ir super kompotas ziemai sitie receptai toms kurios pazaisti nori.....


  • Laura 2009-07-28 16:00

    man irgi antras lengvesnis ;-)


  • mama 2009-07-24 10:50

    Antras lengvas ir , tikiuosi, bus puikus. Žiemą ragausim ;-)


  • wika 2009-07-20 16:42

    Nepalyginsi pirkta su savo virimo :super:


  • zlootas71 2009-07-18 11:23

    aciu uz receptukus tirai pabandysiu antra


  • tekila 2009-07-12 16:53

    O jei gyveni didmiestyje,kur ta soda rasti %-) ,nesivarginu su konservavimu,einu i gera parduotuve ir perku koki tik noriu kompota :-D


Daugiau receptų