75 mililitrai | grietinėlės, 35% |
75 mililitrai | vanduo |
5 gramai | mielės |
5 valgomieji šaukštai | sirupas (auksaspalvis) |
210 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Albinos duona
- Kepenėlių duona
- Mielinės tešlos vyniotinis
- naminė duonelė
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Naminė bulka su sezamais
- Bananų duonelė
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Grūdėtoji duona
- Duona su prieskoniais
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Duona su imbieru ir česnaku
- Česnakinė duona
- Obuolių duona
- Duona be glitimo
- Naminė balta duona
- Saldi bananų duona
- Prancūziška duona Brioche
Balta duona su čiobreliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
75 mililitrai -
Vanduo,
75 mililitrai -
Mielės,
5 gramai -
Sirupas, auksaspalvis,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
210 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į šiltą grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles, supilkite auksaspalvį sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Į dubenį suberkite miltus ir ,pagardinę druska bei čiobreliais, viską išmaišykite. Į miltų ir čiobrelių masę, nuolat maišydami, supilkite grietinėlės bei vandens mišinį.
Išminkykite tešlą ir palikite kilti vieną valandą kambario temperatūroje. Iš pakilusios tešlos suformuokite mandarino dydžio duoneles ir kepkite 180 °C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-14 minučių.