0.5 kilogramo | mascarpone sūris |
400 gramų | sausainiai |
5 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
50 gramų | migdolų drožlių |
40 gramų | miltai |
40 gramų | krakmolas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ingos pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
- Lukos obuolių pyragas
- Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Morkų pyragas
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Kakavinis pyragas su juodais serbentais
- Bananų keksas
- Pyragas Velykoms
- Slyvinis
- Diena ir Naktis
- Šokoladionis keksas
- Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
- Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
- Obuolių pyragas
- Sūrio pyragas
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Pyragas - naikintuvas
Sūrio pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mascarpone sūris,
0.5 kilogramo -
Sausainiai,
400 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Migdolų drožlės,
50 gramų -
Miltai,
40 gramų -
Krakmolas,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, sudėti į atskirus dubenėlius. Į trynius suberti cukrų ir išplakti, kol tryniai pabals. Į gautą masę sudėti maskarponės sūrį, miltus ir krakmolą, vėl viską išplakti. Baltymus išplakti iki tirštų putų ir juos sudėti į trynių masę ir atsargiai viską išmaišyti iki vientisos masės.
Sausainius susmulkinti, tai galima padaryti elektriniu trintuvu ar mėsmale. Sviestą išlydyti ir supilti ant susmulkintų sausainių, viską išmaišyti. Sausainiais padengti kepimo formos dugną, gražiai viską prispausti. Ant sausainių supilti sūrio masę, o ant viršų pabarstyti migdolais.
Orkaitę įkaitinti iki 170 C laipsnių, kepti apie 40 minučių, kol viršus gražiai pagels.