1 pakelis | mielės (šviežios) | |
200 gramų | margarinas | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
0.5 valgomojo šaukšto | druska | |
3 valgomieji šaukštai | kiaušiniai | |
4 stiklinės | kvietiniai miltai | |
1 stiklinė | pienas | |
3 vienetai | svogūnai | |
300 gramų | grybai | |
3 vienetai | morkos | |
Įdarui: | ||
0.5 vieneto | kopūstai | |
Aptepimui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Moliūgų pyragas
- Tortas su varškės kremu
- Kopūstų tortas
- Aguonų pyragas Kalėdoms
- Svogūnų pyragas
- Pyragas su uogiene
- Medaus pyragas su riešutais
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Gražusis obuolių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
- Trupininis pyragas su varške ir obuoliais
- Baklava
- Didysis kriaušių pyragas
- Biskvitas su vyšniomis
- Pyragas su rikota
- Trupininis pyragas ,,Ubagas''
- Obuolių apkepas
- Tinginys su riešutais
- Slyvų pyragas
Kopūstų pyragas su grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mielės, šviežios,
1 pakelis -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
4 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
3 vienetai -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kopūstai,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.
Komentarai (4)
-
renata
2018-03-10 19:13
Norejau paklaus ar nereikia malt grybu
-
Indre
2017-05-17 22:06
Dareme kaip bandeles, skonis nuostabus!
-
Irma
2014-09-12 14:04
Nuo kada kiaušinius matuojame šaukštais?:)))