Kopūstų pyragas su grybais
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis mielės (šviežios)
200 gramų margarinas
2 valgomieji šaukštai cukrus
2 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 valgomojo šaukšto druska
3 valgomieji šaukštai kiaušiniai
4 stiklinės kvietiniai miltai
1 stiklinė pienas
3 vienetai svogūnai
300 gramų grybai
3 vienetai morkos
Įdarui:
0.5 vieneto kopūstai
Aptepimui:
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
2.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
3.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
4.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kopūstų pyragas su grybais

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Įdarui: Aptepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.

  2. Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.

  3. Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.

  4. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.

Receptą atsiuntė Janina
Reklama:

Komentarai (3)


  • renata 2018-03-10 19:13

    Norejau paklaus ar nereikia malt grybu


  • Indre 2017-05-17 22:06

    Dareme kaip bandeles, skonis nuostabus!


  • Irma 2014-09-12 14:04

    Nuo kada kiaušinius matuojame šaukštais?:)))


Daugiau receptų