
3 vienetai | vištiena ( krūtinėlės filė ) |
2 vienetai | vištiena (šlaunelių mėsa ) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sūrelis (lydytas) |
100 gramų | sūris ( (puskietis) ) |
10 lapų | špinatai |
1 saujelė | krapai |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | moliūgų sėklos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštri vištiena
-
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
-
„Šypsena“
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištienos file kepsnys
-
Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Kepsneliai su grybais
-
Vištų sparneliai
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Farširuotos blauzdelės
-
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
-
Vištienos suktinukai
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Kepta antiena
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Vištiena su kalendra tailandietiškai
Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vištiena, krūtinėlės filė ,
3 vienetai -
Vištiena, šlaunelių mėsa ,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūrelis, lydytas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, (puskietis) ,
100 gramų -
Špinatai,
10 lapų -
Krapai,
1 saujelė -
Sviestas,
50 gramų -
Moliūgų sėklos,
1 sauja - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krūtinėlę perpjauti horizontaliai į 2 ar 3 dalis ir šiek tiek lengvai pamuškite per plėvelę. Šlaunelių mėsą irgi supjaustyti kuo ploniau ir pamušti taip pat.
Kiaušinius išvirti, bus reikalingi tik balstymas, o ne trynys (nors galima dėti ir jį – įdras bus geltonesnis) ir smulkiai supjaustyti bei sumaišyti su lydytu sūreliu (geriausia su žolelėmis) ir smulkiai sutarkuotu sūriu, pagardinti druska, pipirais. Pridėti sutrupintų moliūgų sėklų.
Špinatus supjaustyti šiaudeliais, krapus smulkiai ir ištirpintame svieste juos patroškinti kelias minutes. Tada supilti ant kiaušinių ir gerai išmaišyti. Atvėsinti.
Ant folijos sudėti vištienos filė, šiek tiek „palopyti“ šlaunelių mėsa, apibarstyti druska ir pipirais, uždėti įdarą, tolygiai paskirstyti ir suvynioti.
Kepti iki 150-160 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Skanaus.