
3 vienetai | vištiena ( krūtinėlės filė ) |
2 vienetai | vištiena (šlaunelių mėsa ) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sūrelis (lydytas) |
100 gramų | sūris ( (puskietis) ) |
10 lapų | špinatai |
1 saujelė | krapai |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | moliūgų sėklos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Kepsneliai su grybais
-
Troškinta vištiena
-
Aštri vištiena su bulvemis
-
Grikių maltinukai su vištiena
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Kepti vištienos sparneliai
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Vištienos kotletai su slyvomis
-
Įdaryta antis pagal Austrus
-
Triušienos dešrelės tešloje
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Traškios vištienos juostelės
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Vištienos šašlykas
-
Keri viščiukas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Traški vištiena
Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vištiena, krūtinėlės filė ,
3 vienetai -
Vištiena, šlaunelių mėsa ,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūrelis, lydytas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, (puskietis) ,
100 gramų -
Špinatai,
10 lapų -
Krapai,
1 saujelė -
Sviestas,
50 gramų -
Moliūgų sėklos,
1 sauja - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krūtinėlę perpjauti horizontaliai į 2 ar 3 dalis ir šiek tiek lengvai pamuškite per plėvelę. Šlaunelių mėsą irgi supjaustyti kuo ploniau ir pamušti taip pat.
Kiaušinius išvirti, bus reikalingi tik balstymas, o ne trynys (nors galima dėti ir jį – įdras bus geltonesnis) ir smulkiai supjaustyti bei sumaišyti su lydytu sūreliu (geriausia su žolelėmis) ir smulkiai sutarkuotu sūriu, pagardinti druska, pipirais. Pridėti sutrupintų moliūgų sėklų.
Špinatus supjaustyti šiaudeliais, krapus smulkiai ir ištirpintame svieste juos patroškinti kelias minutes. Tada supilti ant kiaušinių ir gerai išmaišyti. Atvėsinti.
Ant folijos sudėti vištienos filė, šiek tiek „palopyti“ šlaunelių mėsa, apibarstyti druska ir pipirais, uždėti įdarą, tolygiai paskirstyti ir suvynioti.
Kepti iki 150-160 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Skanaus.