3 vienetai | vištiena ( krūtinėlės filė ) |
2 vienetai | vištiena (šlaunelių mėsa ) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sūrelis (lydytas) |
100 gramų | sūris ( (puskietis) ) |
10 lapų | špinatai |
1 saujelė | krapai |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | moliūgų sėklos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
- Keptos antienos blauzdelių tulpės
- Vištiena pietums
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- „Šypsena“
- Vištienos užkepėlė
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Vištienos kotletai su sūriu
- Aluje troškinta višta
- Įdaryta velykinė antis
- Kijevo kotletai
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniukai
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Aštrios vištų kepenėlės
- Šventiniai drebučiai
- Pikantiškas troškinys
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vištiena, krūtinėlės filė ,
3 vienetai -
Vištiena, šlaunelių mėsa ,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūrelis, lydytas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, (puskietis) ,
100 gramų -
Špinatai,
10 lapų -
Krapai,
1 saujelė -
Sviestas,
50 gramų -
Moliūgų sėklos,
1 sauja - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krūtinėlę perpjauti horizontaliai į 2 ar 3 dalis ir šiek tiek lengvai pamuškite per plėvelę. Šlaunelių mėsą irgi supjaustyti kuo ploniau ir pamušti taip pat.
Kiaušinius išvirti, bus reikalingi tik balstymas, o ne trynys (nors galima dėti ir jį – įdras bus geltonesnis) ir smulkiai supjaustyti bei sumaišyti su lydytu sūreliu (geriausia su žolelėmis) ir smulkiai sutarkuotu sūriu, pagardinti druska, pipirais. Pridėti sutrupintų moliūgų sėklų.
Špinatus supjaustyti šiaudeliais, krapus smulkiai ir ištirpintame svieste juos patroškinti kelias minutes. Tada supilti ant kiaušinių ir gerai išmaišyti. Atvėsinti.
Ant folijos sudėti vištienos filė, šiek tiek „palopyti“ šlaunelių mėsa, apibarstyti druska ir pipirais, uždėti įdarą, tolygiai paskirstyti ir suvynioti.
Kepti iki 150-160 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Skanaus.