
800 mililitrų | daržovių sultinio (arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio) |
400 gramų | konservuotų pomidorų |
250 gramų | avinžirnių (sausų) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1 sauja | petražolės (smulkintų, šviežių) |
2 arbatiniai šaukšteliai | alyvuogių aliejaus |
2 arbatiniai šaukšteliai | sojos padažas |
4 skiltelės | česnakas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Prancūziška svognų sriuba
-
Florentietiška špinatų sriuba
-
Pievagrybių sriuba
-
Raugintų burokėlių barščiai
-
Trinta brokolių sriuba
-
Sūrio sriuba
-
Balinti baršteliai su grybais
-
Tofu sriuba su daržovėmis
-
Pupelių ir kukurūzų sriuba
-
Skani burokėlių sriuba
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Jogurto sriuba
-
Voveraičių sriuba
-
Pomidorų sriuba su manų kruopų leistiniais
-
Dietinė šparagų sriuba
-
Soti ir greita sriuba
-
Balinta sriuba
-
Aštri bolonezo sriuba su sūriu
-
Šamienė
Vegetariška avinžirnių sriuba

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Daržovių sultinys, arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio,
800 mililitrų -
Konservuoti pomidorai,
400 gramų -
Avinžirniai, sausų,
250 gramų -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Petražolės, smulkintų, šviežių,
1 sauja -
Alyvuogių aliejus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sojos padažas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Česnakas,
4 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.
Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 2 valg. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname ~5 min ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar ~2 min.
Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame ~30 min.
Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar ~20 min. Jei po 20 min avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.
Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažą ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska. Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu. Skanaus!