| 800 mililitrų | daržovių sultinio (arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio) |
| 400 gramų | konservuotų pomidorų |
| 250 gramų | avinžirnių (sausų) |
| 2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
| 2 vienetai | svogūnai (vidutinio dydžio) |
| 1 sauja | petražolės (smulkintų, šviežių) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | alyvuogių aliejaus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | sojos padažas |
| 4 skiltelės | česnakas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Indiška sriuba
-
Firminė Žavintos žuvienė
-
Daržovių sultinys sriuboms
-
Trinta pomidorų sriuba su sūriu
-
Vištienos sriuba su makaronais
-
Bulvių ir mėsos sriuba
-
Barščiai su džiovintais grybais
-
Sriuba su jautiena ir perlinėmis kruopomis
-
Špinatų sriuba
-
Tiršta mėsos sriuba su daržovėmis
-
Sultinys su pievagrybiais
-
Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
-
Greitoji sriubukė
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Rumuniška sriuba
-
Vengriška žuvienė
-
Rūgštynių sriuba su kalmarais
-
Ryžių sriuba vakarui
-
Kopūstų sriuba
-
Žirnienė su grybais
Vegetariška avinžirnių sriuba
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Daržovių sultinys, arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio,
800 mililitrų -
Konservuoti pomidorai,
400 gramų -
Avinžirniai, sausų,
250 gramų -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Petražolės, smulkintų, šviežių,
1 sauja -
Alyvuogių aliejus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sojos padažas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Česnakas,
4 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.
Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 2 valg. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname ~5 min ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar ~2 min.
Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame ~30 min.
Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar ~20 min. Jei po 20 min avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.
Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažą ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska. Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu. Skanaus!
