Vegetariška avinžirnių sriuba
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Ši vegetariška avinžirnių sriuba yra ne tik lengvai paruošiama, bet sveika ir soti. Sriubą išvirsite kelis kartus greičiau, jei vietoje sausų avinžirnių naudosite Ši vegetariška avinžirnių sriuba yra ne tik lengvai paruošiama, bet sveika ir soti. Sriubą išvirsite kelis kartus greičiau, jei vietoje sausų avinžirnių naudosite konservuotus. Tokiu atveju sriubą reikėtų virti labai trumpai ~20 min, kad išvirtų bulvės. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 mililitrų daržovių sultinio (arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio)
400 gramų konservuotų pomidorų
250 gramų avinžirnių (sausų)
2 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai svogūnai (vidutinio dydžio)
1 sauja petražolės (smulkintų, šviežių)
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažas
4 skiltelės česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.
2.
Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
3.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 2 valg. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname ~5 min ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar ~2 min.
4.
Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame ~30 min.
5.
Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar ~20 min. Jei po 20 min avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.
6.
Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažą ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska. Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vegetariška avinžirnių sriuba

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Ši vegetariška avinžirnių sriuba yra ne tik lengvai paruošiama, bet sveika ir soti. Sriubą išvirsite kelis kartus greičiau, jei vietoje sausų avinžirnių naudosite ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.

  2. Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.

  3. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 2 valg. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname ~5 min ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar ~2 min.

  4. Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame ~30 min.

  5. Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar ~20 min. Jei po 20 min avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.

  6. Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažą ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska. Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų