Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.

Lašišos galvyčių sriubytė
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | lašiša (galvos) |
3 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kaimiška sriubikė
-
Bulbienė
-
Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
-
Pupelių ir kukurūzų sriuba
-
Vištienos sultinys
-
Dilgėlių sriubytė
-
Sriuba "Tom Yum Kung"
-
Svogūnų sriuba
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Vengriški barščiai
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Tiršta kopūstų sriuba
-
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
-
Šalta ispaniška sriuba
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Soti čili sriuba - troškinys
-
Baravykų sriuba su cukinija
-
Trinta aguročių sriuba
-
Pomidorinė sriuba
-
Lukštuko čili sriubkošė
Lašišos galvyčių sriubytė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša, galvos,
2 vienetai -
Bulvės,
3 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Liudmila
2010-09-07 13:44
skanu begalo nem :bravo: %-) :super: ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...