Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.

Lašišos galvyčių sriubytė
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | lašiša (galvos) |
3 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovių sriuba
-
Lašišos galvyčių sriubytė
-
Dilgėlių sriubytė
-
Saldi agrastų sriuba
-
Pupelių sriuba su sūriu
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Perlinių kruopų košė
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Bananų sriuba
-
Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Svogūnų trinta sriuba
-
Grybų sriuba su slyvomis
-
Vengriška žuvienė
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Pomidorinė sriuba
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Trinta burokelių sriuba
-
Itališka kopūstų sriuba su grūdais
-
Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais
Lašišos galvyčių sriubytė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša, galvos,
2 vienetai -
Bulvės,
3 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Liudmila
2010-09-07 13:44
skanu begalo nem :bravo: %-) :super: ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...