Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 2 litrai | vanduo |
| 2 vienetai | pastarnokas (vidutinio dydžio) |
| 2 vienetai | ropės (vidutinio dydžio) |
| 2 vienetai | morkos (vidutinio dydžio) |
| 150 gramų | žirneliai (gali būti šaldyti) |
| 150 gramų | kopūstai |
| 150 gramų | batonas (skrudintų kubelių) |
| 1 vienetas | poras (mažo) |
| 1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
| 3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
| 1 arbatinis šaukštelis | raudonosios paprikos milteliai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
2.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
3.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
4.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
5.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Svogūnų sriuba
-
Brokolių sriuba su pupomis
-
Rūgštynių ir špinatų sriuba
-
Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
-
Pupelių sriuba su miško grybais
-
Tiršta mėsos sriuba su daržovėmis
-
Sūrio sriuba
-
Jautienos sriuba
-
Lapienė su mėsa
-
Šamų sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Vitaminų sriuba
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Ryžių sriuba su pievagrybiais
-
Makaronų sriuba su jautienos juostelėmis
-
Charčio sriuba
-
Pieniška sriuba su makaronais
-
Daržovių-vištienos sriuba
-
Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
-
Lapienė
Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vanduo,
2 litrai -
Pastarnokas, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Ropės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Morkos, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Žirneliai, gali būti šaldyti,
150 gramų -
Kopūstai,
150 gramų -
Batonas, skrudintų kubelių,
150 gramų -
Poras, mažo,
1 vienetas -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Raudonosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Liucija
Gaminimo eiga:
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
