Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Pastarnokai ir ropės suteikia sriubai šiek tiek saldumo ir prideda ypatingai gero skonio. Jeigu visgi nerandate savo mėgstamoje parduotuvėje pastarnokų ir ropių, tuomet juos Pastarnokai ir ropės suteikia sriubai šiek tiek saldumo ir prideda ypatingai gero skonio. Jeigu visgi nerandate savo mėgstamoje parduotuvėje pastarnokų ir ropių, tuomet juos galite pakeisti bulve, saliero šaknimi, kalafioru ar pan. Sriuba dar gardesnė paskaninta grietine ar grietinėle. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vanduo
2 vienetai pastarnokas (vidutinio dydžio)
2 vienetai ropės (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkos (vidutinio dydžio)
150 gramų žirneliai (gali būti šaldyti)
150 gramų kopūstai
150 gramų batonas (skrudintų kubelių)
1 vienetas poras (mažo)
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
2.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
3.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
4.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
5.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Pastarnokai ir ropės suteikia sriubai šiek tiek saldumo ir prideda ypatingai gero skonio. Jeigu visgi nerandate savo mėgstamoje parduotuvėje pastarnokų ir ropių, tuomet juos ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.

  2. Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.

  3. Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.

  4. Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.

  5. Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų