2 litrai | vanduo |
2 vienetai | pastarnokas (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | ropės (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | morkos (vidutinio dydžio) |
150 gramų | žirneliai (gali būti šaldyti) |
150 gramų | kopūstai |
150 gramų | batonas (skrudintų kubelių) |
1 vienetas | poras (mažo) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | raudonosios paprikos milteliai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Barščiai su džiovintais grybais
- Trinta burokelių sriuba
- Petražolių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Sariel – rauginti kopūstai su žirniais
- Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais
- Krevečių sriuba
- Agurkų sriuba
- Prancūziška svognų sriuba
- Dietinė šparagų sriuba
- Sriuba su perlinėm kruopom
- Bulvienė su grybais ir riešutais
- Kaimiška sriubikė
- Arvydo lieknėjimo sriuba
- Daržovių sriuba
- Trinta špinatų sriuba
- Sriuba "Čili"
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Pupelių ir kukurūzų sriuba
Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vanduo,
2 litrai -
Pastarnokas, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Ropės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Morkos, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Žirneliai, gali būti šaldyti,
150 gramų -
Kopūstai,
150 gramų -
Batonas, skrudintų kubelių,
150 gramų -
Poras, mažo,
1 vienetas -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Raudonosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!