šiek tiek | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
300 gramų | vištienos filė |
3 skiltelės | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
2 arbatiniai šaukšteliai | kalendra (malta) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | aitriosios paprikos (malta) |
3 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Traški vištiena
- Vištienos apkepas
- Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Keptas fazanas su cinamonu
- Daržovių bei mėsos troškinys
- Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
- Kepta kurapka
- Traškios vištienos juostelės
- Vištienos suktinukai
- Višta, įdaryta vaisiais
- Vištienos kepsneliai su šonine
- Vištiena su ryžiais
- Vištienos krūtinėlė
- Kepta antis su apelsinais
- Kepta višta su bulvėm
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Vištiena svogūnų ir krapų
- Pyragas su lašišos įdaru
- Obuoliais įdaryta žąsis
Traški vištiena
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
- Druska
-
Vištienos filė,
300 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Kalendra, malta,
2 arbatiniai šaukšteliai - Džiūvėsėliai
-
Aitrioji paprika, malta,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos file supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Česnaką sutarkuoti arba suspausti spaustuku, sumaišyti su paprikomis, citrinos sultimis, malta kaledra ir druska. Visu šiuo mišiniu marinuojame vištiena apie 35 minutes. Įkaitiname puode aliejų arba fritiūrinėje. Vištienos juosteles voliojame į miltus, tada į kiaušinio plakinį ir į džiuvėsėlius. Tokias apvoliotas juosteles kepame aliejuje, kol gražiai paruduos. Apie 7 minutes. Patiekiame su padažu: apelsinų sultys, majonezas, česnako skiltelė ir šiek tiek pomidorų padažo. Skanaus :)