1 kilogramas | mėsa (nugarinė) | |
2 vienetai | svogūnai | |
2 valgomieji šaukštai | rapsų aliejus | |
2 valgomieji šaukštai | cinamono lazdelės | |
3 skiltelės | česnakas (trintas) | |
3 valgomieji šaukštai | aitriosios paprikos | |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos dribsnių | |
3 vienetai | lauro lapų | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus (rudasis) | |
500 mililitrų | sultinys (vištienos ar jautienos) | |
3 vienetai | gvazdikėliai | |
330 mililitrų | alaus (arba porteris) | |
0.5 pundelio | kalendra (šviežia, rupiai pasmulkinta) | |
200 gramų | grietinė | |
1 pakelis | tortilija | |
1 skardinė | pupelės (raudonosios) | |
Tešlai: | ||
2 | pomidorai (be sėklų, supjaustyti) |
Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos troškinys su pomidorų padažu
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Žuvis su daržovėmis
- Asturiškai pagaminta žuvis
- Piene virta menkė
- Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
- Dvariškių troškinys
- Šviežių kopūstų troškinys su vištiena
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Meksikietiškas troškinys
- Jautiena su ryžiais
- Troškinys žarijose
- Virta veršiena su daržovėmis
- Daržovių - kiaulienos guliašas
- Avienos ragu
- Indiško Aloo Methi gaminimas
- Vengriškas troškinys su ryžiais
- Avižinių dribsnių plovas
- Guliašas
- Vyne troškintas triušis
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Mėsa, nugarinė,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Rapsų aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamono lazdelės,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, trintas,
3 skiltelės -
Aitrioji paprika,
3 valgomieji šaukštai -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 arbatinis šaukštelis -
Lauro lapai,
3 vienetai -
Cukrus, rudasis,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sultinys, vištienos ar jautienos,
500 mililitrų -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Alus, arba porteris,
330 mililitrų -
Kalendra, šviežia, rupiai pasmulkinta,
0.5 pundelio -
Grietinė,
200 gramų -
Tortilija,
1 pakelis -
Pupelės, raudonosios,
1 skardinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pomidorai, be sėklų, supjaustyti,
2 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas. Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno. Jei reikia, įpilkite truputį vandens.
Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį. Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš. Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.