
2 vienetai | kiauliena (kumpis, griežinėliai) |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
400 gramų | špinatai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
2 vienetai | veršiena (riekelės) |
2 vienetai | sūris (riekelės, fermentinis) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | muskatas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Su svarainiais troškinta veršiena
-
Kepta jautiena su kriaušėmis
-
Virtos veršelio kojos
-
Jautienos kotletai
-
Kiauliena su aguročiais
-
Kiaulienos kotletai su sūriu
-
Skanus šašlykiukas
-
Pietų kotletukai
-
Kepsniukai folijoje
-
Škotiški kiaušiniai
-
Mėsos kukuliukai
-
Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
-
Steikai
-
Stirnienos kumpis
-
Mėsos pyragas
-
Kepti kotletai su moliūgais
-
Įdaryta kiaulienos šoninė
-
Sprandinės kepsnys grilyje
Toskaniškas veršienos pjausnys

- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, griežinėliai,
2 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Špinatai,
400 gramų -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Veršiena, riekelės,
2 vienetai -
Sūris, riekelės, fermentinis,
2 vienetai - Aliejus
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais. Ugniai atsparaus stiklo keptuvė ištepama aliejumi, į ją įkrečiama 2 porcijos špinatų, kiekvienos jų viduryje šaukštu padaroma po duobelę, kur įdedama po gabaliuką sviesto. Po to pasūdoma, apibarstoma pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Veršienos pjausniai apibarstomi druska, aptepami garstyčiomis ir iš abiejų pusių apkepinami aliejuje, kol apsitraukia rausva plutele. Tuomet ant špinatų porcijų uždedama po pjausnį, o ant jų — po griežinėlį kumpio ir sūrio. Pjausniai kepami orkaitėje, kol pradeda lydytis sūris. Prie jų paduodamos keptos bulvės, bulvių tyrė arba ryžių košė.
Komentarai (6)
-
irena
2010-07-14 15:14
gal ir neblogas reikes pameginti paruosti :super: :super: