
2 vienetai | kiauliena (kumpis, griežinėliai) |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
400 gramų | špinatai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
2 vienetai | veršiena (riekelės) |
2 vienetai | sūris (riekelės, fermentinis) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | muskatas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
-
Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Žiediniai kopūstai su kumpiu
-
Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
-
Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
-
Gruziškas jautienos šašlykas
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Buritos (burritos)
-
Įdarytas netikras zuikis
-
Orkaitėje kepta kiauliena
-
Kepsnys Du milžinai
-
Kepsnys Verseka
-
Pievagrybių apkepas
-
Karštas plovas
-
Šašlykai su majonezu
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Jautienos kotletukai
Toskaniškas veršienos pjausnys

- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, griežinėliai,
2 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Špinatai,
400 gramų -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Veršiena, riekelės,
2 vienetai -
Sūris, riekelės, fermentinis,
2 vienetai - Aliejus
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais. Ugniai atsparaus stiklo keptuvė ištepama aliejumi, į ją įkrečiama 2 porcijos špinatų, kiekvienos jų viduryje šaukštu padaroma po duobelę, kur įdedama po gabaliuką sviesto. Po to pasūdoma, apibarstoma pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Veršienos pjausniai apibarstomi druska, aptepami garstyčiomis ir iš abiejų pusių apkepinami aliejuje, kol apsitraukia rausva plutele. Tuomet ant špinatų porcijų uždedama po pjausnį, o ant jų — po griežinėlį kumpio ir sūrio. Pjausniai kepami orkaitėje, kol pradeda lydytis sūris. Prie jų paduodamos keptos bulvės, bulvių tyrė arba ryžių košė.
Komentarai (6)
-
irena
2010-07-14 15:14
gal ir neblogas reikes pameginti paruosti :super: :super: