
2 vienetai | kiauliena (kumpis, griežinėliai) |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
400 gramų | špinatai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
2 vienetai | veršiena (riekelės) |
2 vienetai | sūris (riekelės, fermentinis) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | muskatas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanūs kiaulienos kepsniukai
-
Kukuliukai "a lia Italia"
-
Ūkininko suktinukas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Kotletukai šventiškai
-
Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
-
Basturma
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Jautienos kepsnys
-
Šašlykas baltojo vyno marinate
-
Šašlykas pomidorų sultyse
-
Armėniški arba mini mantai
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Netikras Zuikis kitaip
-
Naminis kiaulienos šnicelis
-
Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
-
Kiauliena su keptais pomidorais
Toskaniškas veršienos pjausnys

- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, griežinėliai,
2 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Špinatai,
400 gramų -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Veršiena, riekelės,
2 vienetai -
Sūris, riekelės, fermentinis,
2 vienetai - Aliejus
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais. Ugniai atsparaus stiklo keptuvė ištepama aliejumi, į ją įkrečiama 2 porcijos špinatų, kiekvienos jų viduryje šaukštu padaroma po duobelę, kur įdedama po gabaliuką sviesto. Po to pasūdoma, apibarstoma pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Veršienos pjausniai apibarstomi druska, aptepami garstyčiomis ir iš abiejų pusių apkepinami aliejuje, kol apsitraukia rausva plutele. Tuomet ant špinatų porcijų uždedama po pjausnį, o ant jų — po griežinėlį kumpio ir sūrio. Pjausniai kepami orkaitėje, kol pradeda lydytis sūris. Prie jų paduodamos keptos bulvės, bulvių tyrė arba ryžių košė.
Komentarai (6)
-
irena
2010-07-14 15:14
gal ir neblogas reikes pameginti paruosti :super: :super: