
2 vienetai | kiauliena (kumpis, griežinėliai) |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
400 gramų | špinatai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
2 vienetai | veršiena (riekelės) |
2 vienetai | sūris (riekelės, fermentinis) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | muskatas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
-
Kiaulienos šašlykas
-
Kaukazietiškas šašlykas
-
Karbonadas „Skanumas“
-
Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
-
Triušienos pjausniai
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Jautienos čenakai
-
Sprandinės kepsnys
-
Jautiena gurmanams
-
Kotletai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
-
Šašlykai pomidorų pastos marinate
-
Gruziškas jautienos šašlykas
-
Skani kiauliena "Funtikas"
-
Jautienos kepsnys
-
Kiaulienos ir varškės maltinukai
-
Įdaryti burokėliai
-
Stirnienos kumpis
Toskaniškas veršienos pjausnys

- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, griežinėliai,
2 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Špinatai,
400 gramų -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Veršiena, riekelės,
2 vienetai -
Sūris, riekelės, fermentinis,
2 vienetai - Aliejus
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais. Ugniai atsparaus stiklo keptuvė ištepama aliejumi, į ją įkrečiama 2 porcijos špinatų, kiekvienos jų viduryje šaukštu padaroma po duobelę, kur įdedama po gabaliuką sviesto. Po to pasūdoma, apibarstoma pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Veršienos pjausniai apibarstomi druska, aptepami garstyčiomis ir iš abiejų pusių apkepinami aliejuje, kol apsitraukia rausva plutele. Tuomet ant špinatų porcijų uždedama po pjausnį, o ant jų — po griežinėlį kumpio ir sūrio. Pjausniai kepami orkaitėje, kol pradeda lydytis sūris. Prie jų paduodamos keptos bulvės, bulvių tyrė arba ryžių košė.
Komentarai (6)
-
irena
2010-07-14 15:14
gal ir neblogas reikes pameginti paruosti :super: :super: