
500 gramų | jautiena |
1 vienetas | kopūstai |
160 gramų | ryžiai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | morkos |
5 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | pipirai |
Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Virtiniai su mėsa
-
Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
-
Bajoriški Radvilų zrazai
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Jautienos kepsnys
-
Bulvytės su dešrelėmis
-
Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
-
Virtos kiaulės kojos
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Musak
-
Purienos
-
Kiaulienos kotletai
-
Avienos muštiniai
-
Daniškas plovas
-
Kepta menkė
-
Kepenys su mandarinais
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
-
Paprika įdaryta faršu
Balandėliai pekino kopūsto lapuose

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena,
500 gramų -
Kopūstai,
1 vienetas -
Ryžiai,
160 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Pomidorų padažas,
5 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirkite ryžius.
Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.
Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.
Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).
Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.
Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.
Komentarai (2)
-
Liucija
2016-04-27 07:42
Labai skanu