Tradiciniai kotletai su majonezu
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų kiauliena (malta)
100 gramų jautiena (malta)
1 vienetas kiaušiniai
2 riekės batonas (mirkytas vandenyje arba piene)
1 vienetas svogūnai ( vidutinis)
1 skiltelė česnakas
2 valgomieji šaukštai majonezas
2 valgomieji šaukštai manų kruopos ( arba džiuvėsėliai)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
šiek tiek prieskoniai
Padažui:
šiek tiek svogūnai
šiek tiek morkos
šiek tiek poras
šiek tiek grietinė
šiek tiek pienas
šiek tiek sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Svogūną, česnaką smulkinti ir truputį apkepti aliejuje.Batono riekutes išmirkyti piene ar vandenyje, nuspausti.
2.
Į mėsą (galima vien kiaulieną, galima maišyti su jautiena, kaip kas mėgsta) sudėti mirkytą batoną, pakepintas daržoves (kartais pridėti dar truputį morkų), pipirus,prieskonius, druską, majonezą, manų kruopas, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
3.
Kad kotletai būtų purūs, gautą masę galima padaužyti keletą kartų iš rankų į dubenį.Labai gerai po to palikti keletui valandų pastovėti, čia jau majonezas(gal?) daro savo.
4.
Daryti iš mėsos norimos formos kotletukus, galima apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti iš abiejų pusių aliejuje.
5.
Puode užvirinti vandenį, berti prieskonių, užvirti, berti smulkinto poro, tarkuotų ar pjaustytų morkų, prieskonių, pavirti ir dėti kotletus, patroškinti apie 10-15 min. Pabaigoje pilti miltus išmaišytus piene, dėti sviesto, grietinės ir skanauti su karštomis bulvėmis, na ir JAU šviežiomis salotomis!!! Skanaus, tai kotletai iš Žemaitijos:)))

Populiariausi receptai šią savaitę

Tradiciniai kotletai su majonezu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Padažui:
Gaminimo eiga:
  1. Svogūną, česnaką smulkinti ir truputį apkepti aliejuje.Batono riekutes išmirkyti piene ar vandenyje, nuspausti.

  2. Į mėsą (galima vien kiaulieną, galima maišyti su jautiena, kaip kas mėgsta) sudėti mirkytą batoną, pakepintas daržoves (kartais pridėti dar truputį morkų), pipirus,prieskonius, druską, majonezą, manų kruopas, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.

  3. Kad kotletai būtų purūs, gautą masę galima padaužyti keletą kartų iš rankų į dubenį.Labai gerai po to palikti keletui valandų pastovėti, čia jau majonezas(gal?) daro savo.

  4. Daryti iš mėsos norimos formos kotletukus, galima apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti iš abiejų pusių aliejuje.

  5. Puode užvirinti vandenį, berti prieskonių, užvirti, berti smulkinto poro, tarkuotų ar pjaustytų morkų, prieskonių, pavirti ir dėti kotletus, patroškinti apie 10-15 min. Pabaigoje pilti miltus išmaišytus piene, dėti sviesto, grietinės ir skanauti su karštomis bulvėmis, na ir JAU šviežiomis salotomis!!! Skanaus, tai kotletai iš Žemaitijos:)))

Receptą atsiuntė Zita
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų