Tešloje keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 3 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
| 2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (kiaulių) |
| 1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
| šiek tiek | pipirai (juodieji) |
| šiek tiek | lauro lapų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dzūkiški kukulaičiai
-
Čipolino galvelės
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Kiaulienos muštinis
-
Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
-
Šašlykai su majonezu
-
Kotletai su daržovių įdaru
-
Avienos muštiniai
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Kepta kiaulienos karka žarijose
-
Mėsos pynutės
-
Kotletai "Du viename"
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Naminiai hamburgeriai
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
-
Bajoriški Radvilų zrazai
-
Keptas triušis su ryžiais
Tešloje keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
3 kilogramai -
Taukai (kiaulių), kiaulių,
2 valgomieji šaukštai -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Pipirai, juodieji
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
