3 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (kiaulių) |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Musak
- Iškylos dešrelės
- Jautienos kepsnys
- Kepti kiaulių kulniukai (karka)
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
- Kiaulienos šašlykas
- Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
- Pievagrybių apkepas
- Koldūnai su mėsa
- Balandėliai pagal Viką
- Keptas jautienos kumpis
- Keptos veršienos šlaunelės
- Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
- Virta marinuotos jautienos nugarinė
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Kiaulienos muštinis
- Balandėliai pagal Vidą
- Mėsos apkepas
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Jautienos nugarinės kepsnys
Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
3 kilogramai -
Taukai (kiaulių), kiaulių,
2 valgomieji šaukštai -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Pipirai, juodieji
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.