Tešloje keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 3 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
| 2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (kiaulių) |
| 1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
| šiek tiek | pipirai (juodieji) |
| šiek tiek | lauro lapų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Turkiškas kebabas
-
Kiauliena su imbieru
-
Skani kiauliena "Funtikas"
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
-
Mūsų šašlikas
-
Avienos šašlykas
-
Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
-
Šutinta kiškiena
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Vyne troškintas triušis
-
Įdarytas faršo zuikis
-
Pietų kotletukai
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
-
Naminiai mėsainiai
-
Bifšteksas ant grotelių
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Aštrios naminės dešrelės ant laužo
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Virdžinijos kumpis
Tešloje keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
3 kilogramai -
Taukai (kiaulių), kiaulių,
2 valgomieji šaukštai -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Pipirai, juodieji
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
