Tešloje keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (kiaulių) |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena su aguročiais
- Sprandinė kopūsto lape
- Orkaitėje kepta kiauliena
- Grilyje kepta įdaryta nugarinė
- Gardusis šašlykas majoneze
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Keptos barbekiu jautienos receptas
- Suadytas karbonadas
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Armėniški arba mini mantai
- Jautiena kopūstų padaže
- Pietūs moliniame inde
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Kepsnys "Vyro svajonė"
- Neįprasti šašlykai
- Šašlykai gurmanams
- Jautiena kiniškai
- Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
- Mėsos kukuliukai
- Kiaulienos kotletai
Tešloje keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
3 kilogramai -
Taukai (kiaulių), kiaulių,
2 valgomieji šaukštai -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Pipirai, juodieji
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...