
1 vienetas | tešla (lazanijos lakštai, pakelis) |
300 gramų | jautiena (faršas) |
100 gramų | kiauliena (kumpis) |
3 vienetai | morkos (didelės) |
2 vienetai | svogūnai |
1 stiklinė | sultinys |
1 stiklinė | pomidorų padažas |
5 vienetai | pomidorai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | lauro lapų (lapai) |
85 gramai | kvietiniai miltai |
0.5 litro | pienas |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | sviestas |
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tagliatelle su grybų padažu
-
Makaronai su vištiena kario padaže
-
Kriauklės su įdaru
-
Ryžių pyragas su silke
-
Makaronai su moliūgu
-
Jolantos sočioji mišrainė
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Saidos filė su ryžiais
-
Skryliai su šoninės padažu
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
-
Makaronai su sojos faršu
-
Spagečiai a‘la Carbonara
-
Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Makaronai su faršu
-
Plovas
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Ryžių rizotas
Garfildo lazanija

- Paruošimo laikas:
-
Tešla, lazanijos lakštai, pakelis,
1 vienetas -
Jautiena, faršas,
300 gramų -
Kiauliena, kumpis,
100 gramų -
Morkos, didelės,
3 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sultinys,
1 stiklinė -
Pomidorų padažas,
1 stiklinė -
Pomidorai,
5 vienetai - Druska
- Pipirai, juodieji
- Čiobreliai
- Lauro lapai, lapai
-
Kvietiniai miltai,
85 gramai -
Pienas,
0.5 litro -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pakepiname faršą; jį atsidedame. Aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną, morkas, į juos sudedame faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. Tada sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, sudedame prieskoninius augalus. Ant silpnos ugnies troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!