
1 vienetas | tešla (lazanijos lakštai, pakelis) |
300 gramų | jautiena (faršas) |
100 gramų | kiauliena (kumpis) |
3 vienetai | morkos (didelės) |
2 vienetai | svogūnai |
1 stiklinė | sultinys |
1 stiklinė | pomidorų padažas |
5 vienetai | pomidorai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | lauro lapų (lapai) |
85 gramai | kvietiniai miltai |
0.5 litro | pienas |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | sviestas |
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų apkepas
-
Makaronai su faršu
-
Vištienos troškinys
-
Makaronai su šonine
-
Uzbekiškas plovas
-
Kreminiai spagečiai su špinatais
-
Tagliatelle Bolognese
-
Makaronai su moliūgu
-
Lazanija su baziliku
-
Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
-
Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
-
Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Makaronų su dešra apkepas
-
Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Įdaryti makaronai
-
Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
-
Lazaninis makaronų apkepas
Garfildo lazanija

- Paruošimo laikas:
-
Tešla, lazanijos lakštai, pakelis,
1 vienetas -
Jautiena, faršas,
300 gramų -
Kiauliena, kumpis,
100 gramų -
Morkos, didelės,
3 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sultinys,
1 stiklinė -
Pomidorų padažas,
1 stiklinė -
Pomidorai,
5 vienetai - Druska
- Pipirai, juodieji
- Čiobreliai
- Lauro lapai, lapai
-
Kvietiniai miltai,
85 gramai -
Pienas,
0.5 litro -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Sviestas
Pakepiname faršą; jį atsidedame. Aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną, morkas, į juos sudedame faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. Tada sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, sudedame prieskoninius augalus. Ant silpnos ugnies troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!