Tirolietiškas pyragas su abrikosais
AUTORIUS:
Margarita
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų sviestas
2 vienetai kiaušiniai
100 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
250 gramų miltai
500 gramų abrikosai
2 valgomieji šaukštai cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
2.
Persijoti miltus, įberti žiupsnelį druskos ir 1 a.š. kepimo miltelių.
3.
Sumaišyti abi mases ir paruošti vientisą tešlą.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pilti pusę pyrago tešlos, gal šiek tiek daugiau.
Kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje 9-10 min.
4.
Tuo tarpu paruošti abrikosus – nuplauti, padalinti į 2 puses ir išimti kauliukus. Atsargiai sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Mūsų „padas“ jau iškepė. Sudėti ant jo abrikosus, užpilti likusia tešla ir kepti orkaitėje 175-180 °C temperatūroje 40-50 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tirolietiškas pyragas su abrikosais

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

  2. Persijoti miltus, įberti žiupsnelį druskos ir 1 a.š. kepimo miltelių.

  3. Sumaišyti abi mases ir paruošti vientisą tešlą.
    Kepimo formą ištepti sviestu ir pilti pusę pyrago tešlos, gal šiek tiek daugiau.
    Kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje 9-10 min.

  4. Tuo tarpu paruošti abrikosus – nuplauti, padalinti į 2 puses ir išimti kauliukus. Atsargiai sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

    Mūsų „padas“ jau iškepė. Sudėti ant jo abrikosus, užpilti likusia tešla ir kepti orkaitėje 175-180 °C temperatūroje 40-50 min.

Receptą atsiuntė Margarita
Reklama:

Komentarai (1)


  • Sandra 2017-10-10 13:51

    Ar butu galimanaudoti marinuotus abrikosus???


Daugiau receptų