![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
400 gramų | miltai | |
120 mililitrų | pienas | |
20 gramų | mielės (šviežios) | |
100 gramų | cukrus | |
50 gramų | sviestas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
100 gramų | cukrus | |
200 gramų | cukrus ("DanSukker" miltelinis) | |
2 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
Papuošimui: | ||
1 vienetas | apelsinų | |
1 arbatinis šaukštelis | aguonų | |
Įdarui: | ||
200 gramų | aguonų | |
140 mililitrų | pienas | |
40 mililitrų | romas (tamsus) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas su meile
-
Morkų pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Paprastasis keksas
-
Vištienos pyragas
-
Baltas greitpyragis
-
Simonos šokoladinis pyragas
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Rabarbarų pyragas
-
Greitas varškės apkepas
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Kakavinis Napoleonas
-
Bulvinis pyragas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Velykinis pyragas su įdaru
Mielinis vyniotinis su aguonomis
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
400 gramų -
Pienas,
120 mililitrų -
Mielės, šviežios,
20 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
100 gramų -
Cukrus, "DanSukker" miltelinis,
200 gramų -
Citrinos, sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Aguonos,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aguonos,
200 gramų -
Pienas,
140 mililitrų -
Romas, tamsus,
40 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles išsukite su pienu, supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Suberkite cukrų, druską, supilkite ištirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje 30 min. kad pakiltų.
Prikaistuvyje užvirinkite pieną, suberkite cukrų, aguonas ir maišydami virkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tada sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sumaišykite su romu.
Iš pakilusios tešlos iškočiokite ploną stačiakampį lakštą ir ant jo tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. Užlenkite galus, tada susukite ritinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinkite, apliekite iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių išmaišytu glajumi, apibarstykite aguonomis. Kai glajus sustings, pyragą papuoškite plonomis apelsino riekėmis.