Mielinis vyniotinis su aguonomis
AUTORIUS:
Akvilė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų miltai
120 mililitrų pienas
20 gramų mielės (šviežios)
100 gramų cukrus
50 gramų sviestas
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis druska
100 gramų cukrus
200 gramų cukrus ("DanSukker" miltelinis)
2 valgomieji šaukštai citrinos (sultys)
Papuošimui:
1 vienetas apelsinų
1 arbatinis šaukštelis aguonų
Įdarui:
200 gramų aguonų
140 mililitrų pienas
40 mililitrų romas (tamsus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles išsukite su pienu, supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Suberkite cukrų, druską, supilkite ištirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje 30 min. kad pakiltų.
2.
Prikaistuvyje užvirinkite pieną, suberkite cukrų, aguonas ir maišydami virkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tada sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sumaišykite su romu.
3.
Iš pakilusios tešlos iškočiokite ploną stačiakampį lakštą ir ant jo tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. Užlenkite galus, tada susukite ritinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinkite, apliekite iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių išmaišytu glajumi, apibarstykite aguonomis. Kai glajus sustings, pyragą papuoškite plonomis apelsino riekėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mielinis vyniotinis su aguonomis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Papuošimui: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Mieles išsukite su pienu, supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Suberkite cukrų, druską, supilkite ištirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje 30 min. kad pakiltų.

  2. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, suberkite cukrų, aguonas ir maišydami virkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tada sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sumaišykite su romu.

  3. Iš pakilusios tešlos iškočiokite ploną stačiakampį lakštą ir ant jo tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. Užlenkite galus, tada susukite ritinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinkite, apliekite iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių išmaišytu glajumi, apibarstykite aguonomis. Kai glajus sustings, pyragą papuoškite plonomis apelsino riekėmis.

Receptą atsiuntė Akvilė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų