
400 gramų | miltai | |
120 mililitrų | pienas | |
20 gramų | mielės (šviežios) | |
100 gramų | cukrus | |
50 gramų | sviestas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
100 gramų | cukrus | |
200 gramų | cukrus ("DanSukker" miltelinis) | |
2 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
Papuošimui: | ||
1 vienetas | apelsinų | |
1 arbatinis šaukštelis | aguonų | |
Įdarui: | ||
200 gramų | aguonų | |
140 mililitrų | pienas | |
40 mililitrų | romas (tamsus) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pavlova
-
Sūrio pyragas
-
Pyragas su varške Velykoms
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Vyniotinukai su obuoliais
-
Plokštainis "Čigonas"
-
Pupelių chocolate brownie
-
Citrininis morkų pyragas su medumi
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Pynutės su šokoladu
-
Varškės ir kuskuso pyragas
-
Norvegiška tuno pynė
-
Miglės kakavinis pyragas
-
Pyragas "Kukurūznikas"
-
Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Vištienos pyragas su grybais
Mielinis vyniotinis su aguonomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
400 gramų -
Pienas,
120 mililitrų -
Mielės, šviežios,
20 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
100 gramų -
Cukrus, "DanSukker" miltelinis,
200 gramų -
Citrinos, sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Aguonos,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aguonos,
200 gramų -
Pienas,
140 mililitrų -
Romas, tamsus,
40 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles išsukite su pienu, supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Suberkite cukrų, druską, supilkite ištirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje 30 min. kad pakiltų.
Prikaistuvyje užvirinkite pieną, suberkite cukrų, aguonas ir maišydami virkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tada sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sumaišykite su romu.
Iš pakilusios tešlos iškočiokite ploną stačiakampį lakštą ir ant jo tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. Užlenkite galus, tada susukite ritinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinkite, apliekite iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių išmaišytu glajumi, apibarstykite aguonomis. Kai glajus sustings, pyragą papuoškite plonomis apelsino riekėmis.