| 200 gramų | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 0.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
| 15 gramų | mielės |
| šiek tiek | druska |
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dešrelės tešloje
-
Tinginių "Napoleonas"
-
Šokoladinis keksas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Obuolių pyragas su aguonomis
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
Varškės apkepas su bananais
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Varškės pyragas
-
Purus pyragas
-
Obuolių pyragas be tešlos
-
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
-
Gaivus tortukas
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Tortas "kriaušė"
-
Meduoliniai namukai
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Paprastasis šokoladinis pyragas
-
Senovinis varškės pyragas
Neapolietiškas pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas, šiltas,
0.5 stiklinės -
Mielės,
15 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės (storos), juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1—2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Komentarai (9)
-
LABAI
2011-01-25 17:20
:super: :super: :-)
-
tomas
2009-12-19 14:31
:soku:
-
(anonimas)
2009-12-18 22:45
skanu
o:-)
-
sakotis
2009-03-08 14:16
ar patiko gal galit atsakyt nes nezinau daryt ar ne :galvoju:
