| 200 gramų | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 0.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
| 15 gramų | mielės |
| šiek tiek | druska |
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Moliūginis varškės pyragas
-
Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Braškių pyragas
-
Vyšnių tortas
-
Varkės pyragas
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Varškės pyragas
-
Prancūziškas pyragas
-
Šokoladinis biskvitas
-
Obuolių pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Pyragas "Saldus lyg sapnas"
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su meile
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Velykinis varškės traputis
Neapolietiškas pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas, šiltas,
0.5 stiklinės -
Mielės,
15 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės (storos), juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1—2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Komentarai (9)
-
LABAI
2011-01-25 17:20
:super: :super: :-)
-
tomas
2009-12-19 14:31
:soku:
-
(anonimas)
2009-12-18 22:45
skanu
o:-)
-
sakotis
2009-03-08 14:16
ar patiko gal galit atsakyt nes nezinau daryt ar ne :galvoju:
