| 20 mililitrų | obelių aliejus (rapsų) | |
| 3 vienetai | pomidorai (nedideli) | |
| 3 skiltelės | česnakas (sukapotas) | |
| 30 mililitrų | balzaminis actas | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus | |
| 30 mililitrų | vynas (baltas) | |
| 1 vienetas | svogūnai | |
| 4 vienetai | tilapija (filė, su oda) | |
| šiek tiek | kokosų pienas | |
| 30 gramų | alyvuogių aliejaus | |
| 70 gramų | špinatai (sukapoti) | |
| 20 gramų | sviestas | |
| šiek tiek | šafranas | |
| 1 vienetas | čiobreliai (šakelė) | |
| Padažui: | ||
| šiek tiek | kokosų pienas | |
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.
Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Skumbrė pievagrybių padaže
-
Karpis su salotomis
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Žuvis su cukinija
-
Armėniškai keptas upėtakis
-
Karpis pietums
-
Silkių tango ant burokėlių
-
Žuvies kukuliai
-
Išmarinuota žuvis
-
Orkaitėje keptos telapijos
-
Omarai
-
Virta žuvis tešloje
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Saidos filė su ryžiais
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Žuvies pyragas
-
Folijoje kepta skumbrė
-
Troškintas lynas
Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obelių aliejus, rapsų,
20 mililitrų -
Pomidorai, nedideli,
3 vienetai -
Česnakas, sukapotas,
3 skiltelės -
Balzaminis actas,
30 mililitrų -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vynas, baltas,
30 mililitrų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Tilapija, filė, su oda,
4 vienetai - Kokosų pienas
-
Alyvuogių aliejus,
30 gramų -
Špinatai, sukapoti,
70 gramų -
Sviestas,
20 gramų - Šafranas
-
Čiobreliai, šakelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Kokosų pienas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstyti žuvį druska ir pipirais. 2 tilapijos file puses be odos patepti trintomis alyvuogėmis, ant viršaus sudėti kapotus špinatus išmaišytus su kapotu česnaku ir kambario temperatūros sviestu. Uždengti likusioms dviem žuvies filė.
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.
Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
