| 20 mililitrų | obelių aliejus (rapsų) | |
| 3 vienetai | pomidorai (nedideli) | |
| 3 skiltelės | česnakas (sukapotas) | |
| 30 mililitrų | balzaminis actas | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus | |
| 30 mililitrų | vynas (baltas) | |
| 1 vienetas | svogūnai | |
| 4 vienetai | tilapija (filė, su oda) | |
| šiek tiek | kokosų pienas | |
| 30 gramų | alyvuogių aliejaus | |
| 70 gramų | špinatai (sukapoti) | |
| 20 gramų | sviestas | |
| šiek tiek | šafranas | |
| 1 vienetas | čiobreliai (šakelė) | |
| Padažui: | ||
| šiek tiek | kokosų pienas | |
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.
Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Itališki koldūnai
-
Sočiausioji pica
-
Nuostabioji paelija
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Žuvis tešloje
-
Midijų šašlykai
-
Kepta stinta
-
Švediškos bulvės su ZIGMO Bocmano silke
-
Keptos midijos su sūriu
-
Virtas karšis
-
Tešloje kepti žuvies piršteliai
-
Armėniškai keptas upėtakis
-
Šamų kotletukai
-
Sardelės apsuktos bekonu
-
Silkių tango ant burokėlių
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Žuvytės tešloje
-
Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
-
Folijoje kepta skumbrė
Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obelių aliejus, rapsų,
20 mililitrų -
Pomidorai, nedideli,
3 vienetai -
Česnakas, sukapotas,
3 skiltelės -
Balzaminis actas,
30 mililitrų -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vynas, baltas,
30 mililitrų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Tilapija, filė, su oda,
4 vienetai - Kokosų pienas
-
Alyvuogių aliejus,
30 gramų -
Špinatai, sukapoti,
70 gramų -
Sviestas,
20 gramų - Šafranas
-
Čiobreliai, šakelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Kokosų pienas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstyti žuvį druska ir pipirais. 2 tilapijos file puses be odos patepti trintomis alyvuogėmis, ant viršaus sudėti kapotus špinatus išmaišytus su kapotu česnaku ir kambario temperatūros sviestu. Uždengti likusioms dviem žuvies filė.
Lengvai pašlakstyti likusiu aliejumi ir kepti apie 18 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į gilią lėkštę įpilti dalį padažo, sudėti žuvį ir papuošti pomidorų ir svogūnų gabalėliais, pridėti keletą lapelių čiobrelių ir šafrano.
Padažas:
Nuplikyti pomidorus ir nulupti odelę. Perpjauti pusiau, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus kiekio, sudėti pomidorus (paliekant nedidelę dalį papuošimui), kubeliais supjaustytą svogūną (dalį palikti papuošimui) ir 2/3 sukapotų česnako skiltelių. Kepti 2 minutes. Supilti balzaminį actą, cukrų, vyną ir užvirinti padažą. Sumažinti ugnį ir troškinti, kol padažas sutirštės. Pridėti druskos, pipirų ir keltą čiobrelių lapelių.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
