
Nuostabioji paelija
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų | ryžiai (apvalieji) |
0.5 litro | vištienos sultinio |
150 gramų | jūros gėrybės (rinkinys) |
150 gramų | šaldytų daržovių (mišinys su paprika) |
2 vienetai | pomidorai |
10 vienetų | krevetės be kevalo |
1 vienetas | citrinos |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 skiltelė | česnakas |
1 žiupsnelis | šafranas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Nulupti česnaką, susmulkinti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti česnaką, šaldytas daržoves. Pakepti, kol paprika suminkštės.
3.
Į tą pačią keptuvę dėti jūros gėrybes (gal kas nors gaminate atskirose keptuvėse, bet man vienoje daug skaniau) ir pakepti kartu su daržovėmis.
4.
Susmulkinti ir sudėti pomidorus. Į keptuvę berti ryžius ir truputį juos pakepinti. Dėti šafraną, pilti vištienos sultinį, uždengti keptuvę ir kepti apie 20 min. Tuomet papurtyti, atidengti ir sudėti krevetes bei prieskonius. Kepti dar apie 10 min, kol sultinys susigers į patiekalą.
5.
Nukelti nuo ugnies, puošti citrinos skiltelėmis. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta žuvies filė
-
Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
-
Tuno blyneliai
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Sojos kepsniai su lašiša
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
-
Kepta marinuota menkė
-
Žuvis tešloje
-
Lydekos kepsneliai
-
Lynas, keptas ant grotelių
-
Pica su lašiša
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Troškinta žuvis
-
Šamažuvės filė
-
Farširuota lydeka kepta orkaitėje
Nuostabioji paelija
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai, apvalieji,
200 gramų -
Vištienos sultinys,
0.5 litro -
Jūros gėrybės, rinkinys,
150 gramų -
Šaldytos daržovės, mišinys su paprika,
150 gramų -
Pomidorai,
2 vienetai -
Krevetės be kevalo,
10 vienetų -
Citrinos,
1 vienetas -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 skiltelė -
Šafranas,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis
Agnė
Gaminimo eiga:
Nulupti česnaką, susmulkinti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti česnaką, šaldytas daržoves. Pakepti, kol paprika suminkštės.
Į tą pačią keptuvę dėti jūros gėrybes (gal kas nors gaminate atskirose keptuvėse, bet man vienoje daug skaniau) ir pakepti kartu su daržovėmis.
Susmulkinti ir sudėti pomidorus. Į keptuvę berti ryžius ir truputį juos pakepinti. Dėti šafraną, pilti vištienos sultinį, uždengti keptuvę ir kepti apie 20 min. Tuomet papurtyti, atidengti ir sudėti krevetes bei prieskonius. Kepti dar apie 10 min, kol sultinys susigers į patiekalą.
Nukelti nuo ugnies, puošti citrinos skiltelėmis. Skanaus!
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai